Ook deze rubriek kende een winterstop, maar gaat weer vrolijk verder. Ariëtte Hakkers was – hoewel ze helemaal niet van spotlights houdt – onze laatste kanjer. En ze gaf het stokje door aan iemand, waarvan ze zei dat die het óók al niet zo leuk vindt om in het middelpunt van de belangstelling gezet te worden. Tsja, deze rubriek ontziet niemand….

Naam:  Ineke Dat

Leeftijd: 71

Lid sinds: Volgens mij vanaf m’n 65-ste…

Hoe ben je bij GSC/ODS terecht gekomen? Mijn dochter (Ariëtte Hakkers – red.) vroeg me om bij jeugdactiviteiten, zoals het schoolvoetbal en het Jaap van de Wiel toernooi, te komen helpen. Van het één kwam het ander en nu zit ik er al jaren bijna elke zaterdagmorgen… 

Wat doe je bij de club? Formeel ben ik alleen nog gastvrouw namens de jeugdcommissie. Leiders ontvangen, ook van de tegenstander. En scheidsrechters natuurlijk. Vroeger had ik er nog wat dingen bij, zoals de kleedkamerindeling, maar dat is allemaal gedigitaliseerd…

Welke voldoening haal jij uit jouw vrijwilligerswerk bij GSC/ODS?  Ik vind het gewoon fijn om bezig te zijn met mensen en me nuttig te maken voor de jeugd

Wat doe je in het dagelijks leven?  Ik wandel graag in de natuur, in de Alblasserwaard en de Hoeksche Waard, ben ook natuurgids bij het IVN. Ik ga graag kijken bij schaatswedstrijden en ben jurylid bij dressuurwedstrijden, paardensport dus. Sinds m’n pensioen heb ik ook vaste oppasdagen bij mijn kleinkinderen; eentje in Haarlem en eentje in Blericum 

Favoriete profclub: Feyenoord

Favoriete speler: Lieke Martens

Wat is het leukste/mooiste dat je ooit bij onze club hebt meegemaakt? Dat vind ik zo’n lastige vraag. Als ik zie hoe de kinderen op de club genieten van sport en spel, dan geniet ik zelf ook. Elke week weer…. 

Wat is je naarste herinnering? Gelukkig komt het weinig voor, maar ik heb een enorme hekel aan ruzie. Of dat nou op het veld is of in de commissiekamer. Ik zeg altijd; je kunt meningsverschillen ook anders oplossen

Omschrijf GSC/ODS eens in één korte zin: Een gezellige vereniging, met veel leuke kinderen en mensen die veel voor elkaar over hebben en voor elkaar klaar staan !

Wie vind jij een echte clubkanjer en moeten we dus volgende keer hier aan het woord laten?  Miranda Stal ! Bijna elke zaterdag doet ze ‘s morgens vroeg de kantine open, maar ze doet nog zoveel meer voor de club. Zit sinds kort zelfs in het bestuur. Ja, Miranda is een echte kanjer !