Elke donderdag avond om 20:00 is er veteranenvoetbal bij GSC/ODS. Het is speciaal bedoeld voor 35-plussers. We spelen een onderlinge wedstrijd op een half voetbalveld met kleine doeltjes. Officieel is het een spelletje voor 7 tegen 7, maar afhankelijk van de opkomst wijken we daar op deze avond soms vanaf. Er gelden speciale spelregels: geen sliding, geen schouderduw, geen fysiek contact wat kan leiden tot blessures en geen keeper, tenzij anders afgesproken. Al om al gaat het vooral om het bewegen, plezier in het spelletje en onderling leuk contact.

Er wordt het hele jaar door gespeeld. Dus ook in zomer- en winterstop. Dankzij een speciale app-groep voor de veteranen is bij elke activiteit bekend hoeveel animo er is. Meestal spelen we op (natuur)gras, incidenteel op kunstgras. Er is een kleedkamer met douches beschikbaar en ook de kantine is meestal open na afloop voor wie nog wat wil napraten met een drankje en een bitterbal. Nieuwe belangstellenden kunnen een paar keer meedoen om te kijken wat je er van vindt. Mocht je willen blijven, dan krijg je een inschrijfformulier, word je lid van de club en betaal je tien euro per maand. Daarnaast wordt twee keer per seizoen van je verwacht dat je een taakje oppakt binnen de club. Deze mag je ook afkopen.

7×7 toernooi

Elke eerste vrijdag van de maand is er een 7×7 toernooi voor alle 35-plussers in stad en regio. Je hoeft géén lid van en club te zijn. GSC/ODS organiseert dit en nodigt andere clubs en teams hiervoor uit. Je speelt die avond twee partijtjes van 30 minuten of drie van 20 minuten. Opgeven hiervoor kan via veteranen@gscods.nl en je word dan ingedeeld bij een team. Tenue krijg je te leen van de club die avond en kost 1 euro wasgeld. Na de speelavond is de kantine open om na te genieten met hapje en een een drankje.

Voor 55-plussers is er ook de mogelijkheid om bij GSC/ODS Walking Football te spelen. Klik hier om naar pagina met informatie over dit spelletje te gaan.