In deze serie op onze website zetten we telkens iemand van GSC/ODS in de schijnwerpers. Hij of zij wordt beschouwd als een échte clubkanjer en geeft zelf aan wie de volgende keer aan de beurt is. Aan het slot van deel 8 wees Siep van Dongen de volgende clubkanjer aan.…

 

Naam:  Martien Blom

 

Leeftijd64

 

Lid sinds:   september 1963

 

Hoe ben je bij GSC/ODS terecht gekomen?   Mijn broer Joop voetbalde al bij ODS, evenals veel vrienden en kennissen uit de Vogelbuurt. Ik durf wel te zeggen dat de Vogelbuurt een ODS-wijk was.

 

Wat doe je bij de club?   Penningmeester en manusje-van-alles (onderhoudsklusjes).

 

Welke voldoening haal jij uit jouw vrijwilligerswerk bij GSC/ODS  Vooral als juist jouw werk zichtbaar tot resultaten leidt. Op gebied van financiën een gezonde vereniging te zijn en op gebied van onderhoud die dingen te doen die worden gewaardeerd, zoals schilderen, schoonmaken kleedkamers, verbeteringen kantine, pannaveld, etc…

 

Wat doe je in het dagelijks leven?   Ik ben inmiddels zo’n vijf jaar werkloos en heb daardoor wat tijd beschikbaar. Naast de activiteiten voor GSC/ODS help ik SSW met hun financiële administratie en ben ik penningmeester van Stichting Drechtse Stromen. Dat is een burgerinitiatief om burgers te helpen bij het nemen van beslissingen voor energievraagstukken (en de uitvoering ervan) zoals isolatiewerkzaamheden, zonnepanelen en via Zon op Andermans Dak. GSC/ODS faciliteert deze stichting ook voor vergaderruimte, zo’n twee keer per maand. En ik ben ook nog bestuurslid van de Vereniging van Eigenaren het appartementencomplex waar ik woon…..

 

Favoriete profclubIn Nederland Ajax en daarbuiten Barcelona.

 

Favoriete spelerZolang die speelde Johan Cruyff en daarnaast eigenlijk elke speler die de mouwen opstroopt, tot het randje gaat (niet eroverheen), wel af en toe een tikkie uitdeelt, maar niet gaat  “mauwen” als ie dan een tik terug krijgt……..  

 

Wat is het leukste/mooiste dat je ooit bij onze club hebt meegemaaktAls je zolang ergens lid bent (2018 minus 1963 is dus 55 jaar!) heb je veel hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Kampioenschappen, degradaties, huwelijken, geboortes, overlijden; je maakt het allemaal mee. Uit de ODS-tijd zal iedereen zeggen uitwedstrijden van het eerste (ik was toen rond de 14) met bezoek aan cafe Overmaas, dan kreeg je daar vaak een “legendarische” bal gehakt toegestopt…. Met de pont door de mist naar Zwijndrecht (Noordpark), met bussen naar o.a. Olympia Gouda/HBS Den Haag op Houtrust , RKAVV, Westlandia (die spelen nu nog heel hoog). Degradatiewedstrijden (die we wonnen en dus niet degradeerden uit de 1e klasse DVB) met ODS 3. Ja, ik was niet zo’n beste voetballer, maar ging wel – zoals hiervoor genoemd – “tot het randje”.  Twee keer kampioen met ODS 5 (als speler/leider) en met ODS 7 (veteranen). Met GSC/ODS direct de hoge eindklassering 3e klasse in het jaar van de fusie (2e achter kampioen Papendrecht).

 

En wat is je naarste herinneringHet overlijden van twee trainers met veel ODS verleden, Fons van Rosmalen en Jaap van de Wiel, op de velden. En in mindere mate het gedoe in de promotie/degradatiereeks tegen GVV’63  en dit seizoen met Zondag-1 bij SC Welberg. Dan gaat het vooral om de “waarheidsvinding” van de KNVB, waarbij spelstraffen wellicht nog terecht zijn maar totaal geen aandacht was voor onsportief gedrag van verenigingen en hun aanhang buiten de lijnen. Ook baal ik van het volkomen willekeurige beleid van de KNVB in de promotie/degradatie van dit seizoen, waarbij sommige clubs het in uitsluitend meerdere uitwedstrijden moesten opnemen tegen clubs uit hogere afdelingen. Hoezo klasse-justitie????? Kan iemand bij de KNVB verklaren waarom vele periodekampioenen een extraatje in de vorm van kantine-omzet door de neus is geboord?

 

Omschrijf GSC/ODS eens in één korte zinWel lastig na bovenstaande lange antwoorden, maar vooruit: ”Samen, met …., voor ….. en door elkaar!”

Wie vind jij een echte clubkanjer en moeten we dus volgende keer hier aan het woord laten Ariëtte Hakkers, iemand die volledig aan bovenstaande leus voldoet, denkt aan samen(werking) bij besturen/commissies, dames en jeugd en daarbij zelf ook de handen uit de mouwen steekt en ook nog regelmatig op het veld staat….