In deze serie op onze website zetten we telkens iemand van GSC/ODS in de schijnwerpers. Hij of zij wordt beschouwd als een échte clubkanjer en geeft zelf aan wie de volgende keer aan de beurt is. Aan het slot van deel 6 moest Theo de Bot iemand aanwijzen. En dat werd….

Naam:  Alie Sieben

Leeftijd54

Lid sinds: nou, officieel pas sinds 21 december 2000, dat was de startdatum van mijn vrijwilligerswerk en toen moest ik weer op de ledenlijst 

Hoe ben je bij GSC/ODS terecht gekomen? Dat was 31 jaar geleden. Bij Merweboys hadden ze een trimclub opgericht en vanuit dat clubje ontstond het is eerste damesteam van de club. Een vriendin van mij voetbalde in dit team en omdat ze een paar spelers tekort kwamen vroegen ze mij om mee te doen. En zo ben ik dus gaan voetballen

Wat doe je bij de club? Ik doe de ledenadministratie en de contributie-administratie. Je kunt mij zien als een assistent van de secretaris en de penningmeester. Het is behoorlijk bewerkelijk en tijdrovend. Ik hoef het gelukkig ook niet alleen te doen. Jarenlang werkte ik samen met Jeanine Meijers en sinds dit seizoen doe ik het samen met Marsha van Bodegraven en Samantha den Haan

Welke voldoening haal jij uit jouw vrijwilligerswerk bij GSC/ODS? Ja, da’s toch vooral de combinatie van dingen goed en snel doen. Dus dat nieuwe nieuwe leden zo snel mogelijk bij de KNVB aangemeld worden, zodat ze gelijk mee kunnen voetballen met hun team. En als de administratie up-to-date is hebben alle teams de juiste gegevens van spelers en heeft het bestuur steeds inzicht in actuele ontwikkelingen. Er zit ook een minder leuke kant aan; want soms moeten we mensen met een contribute-achterstand achter hun broek aan zitten. Vrijwel altijd wordt dat opgelost en dat geeft dan toch ook weer voldoening     

Wat doe je in het dagelijks leven? Ik ben verkoopmedewerker bij de Primark, in de binnenstad

Favoriete profclub:  Ajax natuurlijk !

Favoriete speler: Nee, die heb ik niet

Wat is het leukste/mooiste dat je ooit bij onze club hebt meegemaakt? Nou, er zijn gelukkig veel leuke dingen om o terug te zien, zoals alle kampioenschappen en uiteraard de feestjes daarna… Maar persoonlijk werd ik wel even geraakt toen ik op de ledenvergadering werd onderscheiden als Lid van Verdienste. Daar spreekt toch een stuk waardering uit. Hoe lang dat geleden is? Oh jee, ik geloof drie jaar…

En wat is je naarste herinnering? Hmm, eigenlijk heb ik er twee. Het overlijden van Jaap van de Wiel en de brand in ons clubgebouw. Dat zijn momenten waar ik niet graag aan terug denk

Omschrijf GSC/ODS eens in één korte zin:  Een leuke en gezellige club.

Wie vind jij een echte clubkanjer en moeten we dus volgende keer hier aan het woord laten? Poeh, dit vind ik zo’n lastige vraag. Ik wist dat die zou komen, dus ik heb er lang over na kunnen denken. Maar het blijft moeilijk, want er zijn nog zoveel mensen bij de club die ik echt kanjers vind… Ik kies dan toch weer iemand, die veel werk doet op de achtergrond. Elke maandag is hij met de schoonmaakploeg bezig in de kantine en de kleedkamers en hij is in de bestuurskamer gastheer bij thuiswedstrijden van de zondag-teams. Siep van Dongen dus.