In deze serie op onze website zetten we telkens iemand van GSC/ODS in de schijnwerpers. Hij of zij wordt beschouwd als een échte clubkanjer en geeft zelf aan wie de volgende keer aan de beurt is. Aan het slot van deel 5 moest Raymond Bezemer dus iemand aanwijzen. En dat werd….

Naam:  Theo de Bot

Leeftijd51

Lid sinds2012

Hoe ben je bij GSC/ODS terecht gekomen? “Ik ben via mijn zoon Sven bij ODS gekomen. Hij trainde mee met de mini’s en zo kwam ik in aanraking met Dirk Dwarswaard, die toen voorzitter van de jeugdcommissie was. Ze zochten nog iemand voor de commissie en hij vroeg of ik daar zin in had. Nou, je ziet het, tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds lid van de jeugdcommissie”

Wat doe je bij de club?  “Pffff… mijn hoofdtaak ligt toch wel bij de jeugdcommissie. Verder ben ik wedstrijdsecretaris, keur ik de velden, doe de veld- en kleedkamer-indelingen voor de zaterdag en zorg dat iedereen genoeg materiaal en tenues heeft om te kunnen voetballen. Eigenlijk spring ik overal bij waar dat nodig is”

Welke voldoening haal jij uit jouw vrijwilligerswerk bij GSC/ODS?  “Als op wedstrijddagen de jeugdspelers van het veld lopen met het gevoel dat ze een leuke dag hebben gehad door het beoefenen van hun hobby, dan ben ik zelf ook blij”

Wat doe je in het dagelijks leven? “Ik ben procesoperator bij de grootste palmolie-raffinaderij van Europa”

Favoriete profclub: “Feyenoord, maar niet zo fanatiek hoor…”

Favoriete speler: “Ik heb niet echt een favoriet. Eigenlijk kan ik genieten van elke speler, die mooie acties maakt. Het maakt voor mij dan ook niet uit voor welke club hij speelt”  

Wat is het leukste/mooiste dat je ooit bij onze club hebt meegemaakt?  “Het mooiste wat ik bij deze club heb meegemaakt is toch nog steeds het samen met Micha Zwang realiseren van één van de grootste en leukste toernooien in de regio, het plezier van de spelers en de bezoekers geeft mij erg veel voldoening. Velen hebben ons tot gestoord verklaard maar wat er staat – ik heb het natuurlijk over het Jaap van de Wiel Toernooi –  is een mooie happening bij onze club”

En wat is je naarste herinnering? “Een echt heel nare herinnering heb ik nog niet. Wat ik wel vervelend vond was dat we als vereniging een mindere periode hebben gehad. Het is dan ook prachtig om te zien dat we met zijn allen dit om kunnen buigen naar wat het nu is”

Omschrijf GSC/ODS eens in één korte zin: “Een leuke, gezellige familieclub met mooie mensen die veel voor elkaar over hebben” 

Wie vind jij een echte clubkanjer en moeten we dus volgende keer hier aan het woord laten? “Het is erg lastig om zo eventjes een clubkanjer aan te wijzen. Voor mij is iedereen die iets voor de club doet, zelfs al is het maar iets kleins, een kanjer. Ik begrijp dat ik toch één naam moet noemen en dan kies ik voor iemand die vrijwel altijd op de achtergrond blijft, maar héél veel voor de club doet. Om precies te zijn Alie Sieben. Zij is van de ledenadministratie, ze zorgt er al jarenlang heel nauwgezet voor de in- en uitschrijvingen en de inning van contributies. Een lastige taak, die ze heel goed invult. Dus zet haar de volgende keer maar eens in het zonnetje”