In deze serie op onze website zetten we telkens iemand van GSC/ODS in de schijnwerpers. Hij of zij wordt beschouwd als een échte clubkanjer en geeft zelf aan wie de volgende keer aan de beurt is. Aan het slot van deel 4 oordeelde Marcel Rombout wie er volgens hem absoluut thuishoort in dit illustere rijtje…

Naam: Raymond Bezemer

Leeftijd43

Lid sinds: “pfff, ik heb geen flauw idee…”

Hoe ben je bij GSC/ODS terecht gekomen? “Na de fusie van GSV’84 met Merweboys kwam ik hier terecht en heb tot mijn 23-ste in het eerste elftal gespeeld op zaterdag. Door een zware enkel- en knieblessure moest ik stoppen met voetballen. Na een operatie ben ik enkele jaren later weer gaan voetballen in een vriendenteam bij SC Amstelwijck, maar het familiegevoel van GSC/ODS dreef me terug naar deze gezellige en mooie club.”

Wat doe je bij de club? “Ik ben al een jaar of negen betrokken als jeugdtrainer bij de club en heb in die hoedanigheid verschillende teams getraind in alle leeftijdscategorieën, van de E-tjes tot de A-junioren. Nu ben ik trainer van de JO17-3 en Zaterdag-4. Da’s het team waar ik tot enkele jaren terug zelf in gespeeld heb. Verder ben ik coördinator van de A- en B-jeugd in de jeugdcommissie en heb ik zitting in de technische commissie. Ook help ik regelmatig bij de mini’s en begeleid ik samen met Peter de trainers van de JO11.”

Welke voldoening haal jij uit jouw vrijwilligerswerk bij GSC/ODS? “Welke voldoening ik er uit haal…? Nou, vooral het met elkaar zorgen voor een goede sfeer binnen de club, op basis van wederzijds respect voor elkaar. Dan mag het ook best wel eens botsen hoor, want zonder discussies is er geen ontwikkeling; als club niet en als mens niet. Het moment dat je als trainer ziet dat jouw spelers individueel en als team beter worden en dat het respect voor elkaar en de tegenstander groeit, dáár haal ik zeker voldoening uit. En als je dan nog wint is dat helemaal super!”

Wat doe je in het dagelijks leven? “Ik ben team-assistent/conciërge op het Johan de Witt-gymnasium. Voor heel veel meer hobby’s dan GSC/ODS heb ik weinig tijd, maar ik mag graag een goed boek lezen en vissen.

Favoriete profclub: “Het zal me wel het nodige commentaar opleveren van clubgenoten, maar er is geen mooiere club dan Ajax.”

Favoriete speler: “Echt een favoriete speler heb ik eigenlijk niet, maar ik genieten enorm van de stylisten op het veld, zoals Litmanen, Cruyff en Del Piero. Dat soort spelers.”

Wat is het leukste/mooiste dat je ooit bij onze club hebt het meegemaakt?  “Dat zijn alle leuke momenten met de verschillende jeugdkampen. En zeker het wij-gevoel binnen de club, op de momenten dat dat het hardst nodig is.”

En wat is je naarste herinnering? “Alle momenten waarbij de club naar buiten toe in een negatief daglicht komt te staan. Het kost een hoop tijd en energie om dat weer om te buigen.”  

Omschrijf GSC/ODS eens in één korte zin: “Een gezellige, warme familieclub waar iedereen een thuis kan vinden.”

Wie vind jij een echte clubkanjer en moeten we dus volgende keer hier aan het woord laten? “Tsja, ik kan er een hele hoop opnoemen, die deze titel verdienen. Ik vind mezelf namelijk geen kanjer, want de club dat ben je tenslotte met z’n allen. Deze club zou niet bestaan zonder mensen als de familie Rombout, of de mensen achter de bar zoals Miranda Stal, of de schoonmaakploeg die iedere maandag- en vrijdagochtend onze troep opruimt. De mensen die binnen de jeugd alles coördineren zoals Peter en Ariette. Dus keuze in overvloed… Laat ik iemand noemen die niet zoveel op de voorgrond treedt, maar heel veel voor de club doet en wel eens in het zonnetje gezet mag worden. Da’s de man die zorgt dat alle materialen voor de jeugd verzorgd worden en heel veel over zich heen krijg als de leverancier (te) laat levert… Dus alle credits voor een echte kanjer; Theo de Bot!”