Vóór de corona-uitbraak werd om de zoveel tijd één van onze leden hier in het zonnetje gezet. Niet zomaar, maar omdat hij of zij beschouwd wordt als een kanjer voor onze club. Een objectieve jury hebben we daar niet voor; we laten de kanjers gewoon elkaar aanwijzen. De laatste keer viel deze eer te beurt aan Cor Jooren. Dat was op 28 oktober 2020. Hoog tijd dus om de draad weer op te pakken. Hij wees destijds de volgende kanjer aan en dat is een man, die héél veel gedaan heeft voor onze jeugd…

Naam: Marcos Fernandez

Leeftijd: 56 jaar

Lid sinds: 1972 of 73

Hoe ben je bij GSC/ODS terecht gekomen? Mijn vader heeft mij lid gemaakt van Merweboys op de Staart, daar kwamen toen veel Spanjaarden voetbal kijken en een biertje drinken.

Wat doe je bij de club? Op het moment niets meer, ik heb verschillende dingen gedaan. Ongeveer 21 jaar ben ik trainer en leider geweest, coördinator en jeugdbestuurlid en ik was betrokken bij andere activiteiten.

Welke voldoening haal jij uit jouw vrijwilligerswerk bij GSC/ODS? Ik heb altijd bij de jeugd gezeten en vind dit ook het leukste. Vooral de mini’s, kinderen iets leren en dan vooruitgang zien. En zeker de gezelligheid met de andere vrijwilligers op en buiten het veld.

Wat doe je in het dagelijks leven? Ik ben Metaalbewerker.

Favoriete profclub: Ajax en Real Madrid

Favoriete speler: Vroeger Neeskens nu geen voorkeur.

Wat is het leukste/mooiste dat je ooit bij onze club hebt meegemaakt?  Verschillende kampioenschappen, zowel zelf met het eerste elftal als met de jeugdteams die ik trainde.

En wat is je naarste herinnering?  De brand

Omschrijf GSC/ODS eens in één korte zin: Gezellige familie club.

Wie vind jij een echte clubkanjer en moeten we dus volgende keer hier aan het woord laten? Peter Spaan vind ik een clubkanjer.