In deze nieuwe serie op onze website zetten we telkens iemand van GSC/ODS in de schijnwerpers. Hij of zij wordt beschouwd als een échte clubkanjer en geeft zelf aan wie de volgende keer aan de beurt is. Nu dus deel 1….

Naam:  Piet Bax

Leeftijd: 80

Lid sinds: 1945. “ja, al 72 jaar”

Hoe ben je bij GSC/ODS terecht gekomen? “Ik werd als kind meegenomen naar Merweboys, op de Staart, en ben nooit meer weggegaan”

Wat doe je bij de club? “Onderhoud van het clubgebouw. Maar nu wat minder, want ik word ook een dagje ouder hè”

Welke voldoening haal jij uit jouw vrijwilligerswerk bij GSC/ODS? “Voor mij is dat de band met de club en de andere mensen in de club”     

Wat doe je in het dagelijks leven? “Ik ben al een tijdje met pensioen, maar in mijn werkzame leven was ik actief voor mijn eigen bedrijf, Bax Autoschade. Dat is overgenomen door mijn zoons”

Favoriete profclub: “Feyenoord. En buiten ons land Arsenal”

Favoriete speler: “Dirk Kuyt. Die is gestopt, maar dat was wel een speler naar mijn hart. Altijd blijven gaan”  

Wat is het leukste/mooiste dat je ooit bij onze club hebt meegemaakt?  “Kampioen worden met Merweboys. Ik speelde toen in het eerste elftal. Wanneer dat was? Geen idee, da’s al zo lang geleden. We promoveerden van de Dordtse Bond naar de vierde klasse KNVB

En wat is je naarste herinnering? “De brand in ons clubgebouw, acht jaar geleden” (28 april 2009)

Omschrijf GSC/ODS eens in één korte zin: “Gewoon een goeie club”

Wie vind jij een echte clubkanjer en moeten we dus volgende keer hier aan het woord laten? “Geen twijfel over mogelijk. Dat moet Thomas Scheurwater worden! Die is tientallen jaren bestuurslid geweest, waarvan het grootste deel als penningmeester. Gouden man voor de club”