In onze serie Clubkanjers hadden we met Elles & Barbara de vorige keer een twee-eenheid. Zij besloten het stokje door te geven aan een man, die heel veel voor onze vereniging gedaan heeft en nog altijd actief is bij onze walking footballers. Sterker nog, hij was de initiatiefnemer voor het oldstars-voetbal bij onze club! Op de foto zien we hem rechts in actie.

Naam Jan de Wit

Leeftijd: 66 jaar

Lid sinds1978 bij SROV PTT

Hoe ben je bij GSC/ODS terecht gekomen? Ik was werkzaam bij het GAK in Dordrecht en hier waren een aantal collega’s lid van PTT. Zelf woonde ik in Gorinchem en voetbalde bij Unitas, maar dit was een grote onpersoonlijke vereniging. Daarom was ik op zoek naar een kleine club met meer persoonlijke aandacht. SROV PTT ging later over in GSV’84. Deze vereniging fuseerde met Merweboys en werd SC Stadspolders. Die club ging later weer met Geluksvogels over in GSC en samen met ODS uiteindelijk GSC/ODS.

Wat doe je bij de club? Op dit moment doe ik wat dingetjes bij Walking Football en ben zowel in- als extern het aanspreekpunt. Daarnaast probeer ik Raymond Bezemer op de wedstrijddagen behulpzaam te zijn bij Zaterdag-2.

Welke voldoening haal jij uit jouw vrijwilligerswerk bij GSC/ODS? Ik ben van mening dat elk lid van de vereniging een handje kan helpen bij de werkzaamheden binnen de club. Elk beetje helpt en de voldoening is dan dat de zaken ook beter lopen en de leden een beter gevoel hebben binnen GSC/ODS.

Wat doe je in het dagelijks leven? Op dit moment ben ik werkzaam bij Werk & Inkomen van de Gemeente Rotterdam. Ik ben hier productieleider bij de afdeling Groepsdetacheringen. Vanaf 7 februari 2020 zal ik kunnen stoppen met het werk en gaan genieten van mijn pensioen.

Favoriete profclub: Feyenoord

Favoriete speler: Dat was Willem van Hanegem. Van de huidige generatie spelers kan ik mij met niemand identificeren.  

Wat is het leukste/mooiste dat je ooit bij onze club hebt meegemaakt? Kampioenschappen en wedstrijden met de veteranen van GSV’84.

En wat is je naarste herinnering? De brand in de kantine en het overlijden van Jaap v/d Wiel.

Omschrijf GSC/ODS eens in één korte zin: Gezellige en familiaire vereniging met oog voor iedereen en niet alleen voor selectieteams.

Wie vind jij een echte clubkanjer en moeten we dus volgende keer hier aan het woord laten? Wim Diependaal ! Omdat hij overal voor in te zetten is en altijd met hart en ziel bezig is voor de vereniging.