Ook dit jaar weer volop  35+/45+ 7 tegen 7 voetbal bij GSC/ODS !

Als de conditie terugloopt en het postuur wat opzwelt, wil dat niet zeggen dat het heilig vuur gedoofd is. Echte kerels koesteren hun kicksen, hongeren naar de bal en laten zich niet uit het veld slaan. Gelukkig dus dat er zoiets is als 7 tegen 7 voetbal…

Toegegeven, een adembenemend spektakel is het niet meer. Maar ook voor 7 tegen 7 mannen blijft er niets mooiers denkbaar dan op een loodgrijze zaterdagmiddag hun mannelijke weerbaarheid te kunnen tonen om vervolgens geradbraakt maar dolgelukkig huiswaarts te keren als ‘the man of the match’ (iedereen).

Onderling en speelavonden

Nieuw dit seizoen is onze deelname aan het 7 tegen 7 voetbal. Er staan tien gratis speelavonden op het programma, welke om de twee weken op de vrijdag plaatsvinden bij een van de aangesloten voetbalclubs. De speelavonden worden georganiseerd door: Oranje Wit, GSC/ODS, Wieldrecht en Dubbeldam i.s.m Sportbedrijf Dordrecht en FysioDordt.

Half speelveld
Bij 7 tegen 7 zijn de regels en omstandigheden aangepast. We spelen in zeventallen op een half speelveld met trainingsgoals, en met mannen vanaf 35 jaar. Er mag doorlopend gewisseld worden en we doen niet aan buitenspel. Sterk fysiek contact is niet toegestaan. Dus slidings zijn bijvoorbeeld verboden. Je speelt onder elkaar, maar ook tegen andere voetbalclubs. We spelen nooit buiten Dordrecht. De derde helft vinden we net zo belangrijk als de eerste en de tweede. Zo blijft voetbal gezellig, sportief en mogelijk tot vrijwel elke leeftijd.

Trainen
Hoewel de meeste mannen van 7 tegen 7 het vanwege hun fabelachtige techniek, hun goddelijke lichaam en hun ijzeren conditie niet nodig hebben, is er toch een aantal dat traint. Elke donderdagavond, als de kinderen van de mannen van 7 tegen 7 op bed liggen, en de vrouwen van de mannen hun breiwerkje pakken, trotseren de fanatiekste ‘zeveraars’ de elementen en spannen zij hun spieren als oefening voor de speelavonden. Zo is er dus elke week beweging en ben je na het einde van elk seizoen toch ook gewoon aan nieuwe voetbalschoenen toe. (Net als vroeger.)

Wilt u eerst kennismaken met onze club? De eerste twee trainingen zijn gratis! Dus kom lekker meedoen. 

Als je geïnteresseerd bent in deelname aan één of meerdere 7 tegen 7 speelavonden op vrijdag en/of 7 tegen 7 trainingen binnen de club, dan kun je contact opnemen met Lucien Gooshouwer (lugo123@gmail.com of 06-13 41 35 30) . Wil je sfeer proeven? Check hier onze legendarische 7 tegen7-movie en hier wat foto’s.

Je hoeft voor deelname aan de speelavonden niet perse lid te zijn van een vereniging. Er kan zowel individueel als in teams ingeschreven worden (zevental). Inschrijving  kan via de website van Dordt Sport: www.dordtsport.nl/activiteiten/7x7voetbal.

Fitheidstest

Potentiële deelnemers voor de 7 tegen 7 speelavonden die twijfelen aan hun fitheid kunnen voor slechts € 5,- een fitheidstest doen bij één van de praktijken die is aangesloten bij FysioDordt; een samenwerkingsverband van eerstelijns fysiotherapeuten in Dordrecht. Voor informatie over de fitheidstest: www.dordtsport.nl/activiteiten/7x7voetbal.  

GSC/ODS ambassadeur 7 tegen 7-voetbal in Dordrecht
Samen met de gemeente (Sportbedrijf Dordrecht), FysioDordt en drie andere voetbalclubs uit Dordrecht, Oranje Wit, Wiedrecht en Dubbeldam wil GSC/ODS het 7 tegen 7 voetbal de komende jaren Dordrecht-breed op de kaart zetten. We doen dit met een publiciteitscampagne (klik hier voor de flyer) en met het organiseren van tien 7 tegen 7 speelavonden.

De speelavonden staan open voor iedereen en zijn onder meer bedoeld voor mannen die graag kennis willen maken. Kijk voor meer informatie op www.dordtsport.nl/activiteiten/7x7voetbal.

Actie: De eerste 50 deelnemers die inschrijven voor één of meerdere  7 tegen 7 speelavonden krijgen een gratis boek van de beroemde schaatsheld Ard Schenk ‘Je tweede jeugd begint nu’.