De selectie ondergaat behoorlijk wat wijzigingen. De overschrijvingsperiode sluit weliswaar pas dit weekend, maar in grote lijnen is al duidelijk welke spelers vertrekken en welke er komen. Op papier is de groep er op z’n zachts gezegd niet zwakker op geworden en dat is mooi, want komend seizoen wordt een niveau hoger gespeeld dan het afgelopen seizoen. Op de foto zien we negen nieuwkomers en wie goed kijkt ziet nóg drie koppies en dat betekent dat er mogelijk op de valreep nog één tot drie mannen bij kunnen komen.

Bij de nieuwkomers is Elsey Kiflom (30) een in het oog springende naam. De 1.90 meter lange centrale verdediger komt over van Unitas (3e divisie zondag) en de reden dat hij bij GSC/ODS toch een treetje lager komt te spelen is dat hij geen zin meer heeft in reizen en dus kiest voor een club bij hem in de buurt. Elsey heeft een bijzondere voorgeschiedenis, want hij was international voor Eritrea. Vanwege de oorlog in dat Afrikaanse land vluchtte hij met het complete nationale elftal in 2012 naar Europa en belandde in 2014 in Gorinchem. Vanaf augustus zien we hem dus aan de Groene Zoom in Dordrecht.

Middenvelder Patrick Stoel (24) komt over van EBOH, net als doelman Rayvano van de Merwe (26), die op de Dordtse velden ook nog furore maakte als veel scorende spits. Middenvelder en ‘linkspoot’ Hicham Bachau (23) maakte het ons eerste elftal afgelopen seizoen soms erg lastig in de wedstrijden met Groote Lindt, dat hij nu dus inruilt voor GSC/ODS. Ook begroeten we nog een andere tegenstander uit de afgelopen competitie; buitenspeler Furkan Oruc (21) van Wieldrecht. Giovannilson Santos Bonaventura (28), die ook voor FC Dordrecht en in België speelde, komt over van CVV Zwervers. Deze creatieve speler staat te boek als linksback, maar kan ook in de andere linies prima uit de voeten.

Van Pelikaan komen er drie spelers. Tresor Nzojobwami (24) is een vleugelspits, Amir Mahmoudian (25) een centrale verdediger en Deveney Veld (26) speelt als middenvelder graag ‘op’ 6 of 8. Mochten zich meer nieuwelingen melden, dan melden wij dat uiteraard ook op onze clubkanalen. Afscheid nemen we van Joris Moesman, Marlon Kramer, Moreno vd Geer, Edison Warner, Junior Calmera, Yunus Ekiz en Tyson dos Santos. Het tweede elftal verliest de veel scorende Raiclen Nepomuceno. We wensen de afzwaaiende spelers het beste voor de toekomst en…. wellicht tot ziens !

Deveney Veld

Allereerst nemen