Zeven van onze jeugdteams waren zaterdag actief op toernooien, vier bij de vv Ameide en drie bij DVO’60 in Roosendaal. Alle teams deden het zeer verdienstelijk, maar Jo12-1 verdient de vetste pluim, want dit team kwam als toernooiwinnaar met een mooie beker terug naar Dordrecht. De toernooien in de Alblasserwaard en Brabant waren goed georganiseerd, zodat al onze jeugdteams een leuke voetbaldag beleefden. Komende zaterdag gaan er ook weer een aantal jeugdteams toernooien spelen. Hieronder in het kort de resultaten van onze jeugd van de afgelopen zaterdag:

Jo7-1 was compleet en speelde een 4×4 toernooi bij Ameide. De thuisclub werd in het openingsduel met 5-0 geklopt. Van Drechtstreek werd verloren (2-4), tegenArkel gelijk gespeeld (3-3) en omdat de laatste poulewedstrijd Cabauw met 3-1 geklopt werd, plaatste Jo7-1 zich voor de ‘kleine finale’. Daarin werd met 4-2 gewonnen, wat goed was voor een derde plaats, een beker en een vaantje.  

Jo7-2 had het zwaar, want ze waren maar met z’n vieren, maar weerden zich kranig. Tegenover nederlagen tegen BZC’14 (2-4) en Cabauw (0-1) stonden overwinningen op Ameide (12-1) en Herovina (7-1), wat de derde plaats in de poule betekende. Het duel met de nummer drie van de andere poule eindigde in een 5-1 nederlaag, zodat Jo7-2 genoegen moest nemen met een zesde plaats. Toch nog goed vor een vaantje….

Jo9-2 reisde ook verre van compleet af naar Ameide. Nebi kampt met een breukje in de pols, Juliano heeft een blessure aan de voet en ook Jessie kon er niet bij zijn Gelukkig sloten Thijn en Faycal aan uit Jo9-1 en Jayvi van Jo8-1 kon ook meedoen. Onder leiding van coach Oussama (broer van Faycal) moesten eerst drie nederlagen geslikt worden tegen Altena (0-3), Drechtstreek (0-2) en Campong (0-1), maar de ploeg herpakte zich prima en versloeg Unitas (2-1) en Ameide (6-0). Dat bleek goed voor een vijfde plaats en een vaantje.

Jo10-1 toonde zich in Ameide een echte middenmoter met twee zeges, een gelijkspel en twee nederlagen. De openingswedstrijd tegen SVW bleef zonder doelpunten, Herovina werd met 2-0 geklopt, maar daarna volgden verliespartijen tegen Cabauw (1-5) en Peursum (1-2). Door een 3-1 overwinning op Ameide in de slotwedstrijd rolde er voor Jo10-1 uiteindelijk een vierde plek uit.

Jo12-1 was zoals gezegd de uitblinker dit weekend. RKVV Roosendaal (2-0), UVV’40 (5-0) en DBGC werden aan de zegekar gebonden, zodat de ploeg in het laatste duel met DEVO genoeg had aan een 0-0 gelijkspel om met de eerste prijs en de bijbehorende beker aan de haal te gaan

Jo12-2 had de pech dat één van de tegenstanders (Bolnes) niet op kwam dagen, zodat er ‘slechts’ drie wedstrijden voor hen overbleven. Yerseke werd verslagen (4-0), maar tegen DVO’60 (2-4) en RKVV Roosendaal (0-3) werd het onderspit gedolven. En dat blek toch nog goed voor een derde prijs plus beker voor het team, waarin trouwens drie meiden spelen.

Jo11-1 kwam in Roosendaal in een poule terecht waarin de ploegen aardig aan elkaar gewaagd waren. Na een 1-3 nederlaag tegen BSC in de openingswedstrijd volgde een krappe én een ruime zege op Krabbedijke (1-0) en Unitas (4-0). Die goeie lijn kon Jo11-1 helaas niet volhouden, want er volgden twee nederlagen met minimaal verschil (0-1) tegen De Makiezaten en DVO’60. Waarmee genoegen genomen moest worden met de vierde plaats.

Bijgaand zien we foto’s van alle jeugdteams, die deze zaterdag actief waren.