Jo11-1, Jo10-2 en Jo9-1 waren dit weekend actief op het grote jeugdtoernooi van de vv Ameide. Twee van onze drie jeugdteams behaalden een derde plek en los van de resultaten kunnen alle kids en begeleiders terug zien op een leuk en goed georganiseerd toernooi.

Jo11-1 was ingedeeld in een poule met eerste- en tweedeklassers. Een pittig niveau voor dit team, maar coaches Shanthely en Shandrick kregen gelukkig versterking van Riley en Sela. Desondanks moest de ploeg het onderspit delven tegen EBOH (0-1), Madese Boys (0-2), Drechtstreek (0-1) en Ameide (1-2), maar werd VVAC op 1-1 gehouden.

Jo10-2 speelde in een poule met 4e en 5e klassers en werd dus geconfronteerd met redelijk gelijkwaardige tegenstanders. Coach Ebu ging met aanvulling van Liano (om te keepen) en nieuweling Aggie met acht spelers dit toernooi in. Na een doelpuntloos gelijkspel tegen Ameide en een nederlaag tegen ASH (0-2) ging et lopen bij de Jo10-2 en konden overwinningen geboekt worden op Sporting’70 (2-1) en Arkel (3-1). En dat was goed voor een derde plaats, met bijbehorende beker en vaantjes.

Jo9-1 zat in een zeer sterke poule met eerste klassers en een hoofdklasser. Coach Danny moest het doen met zeven spelers, want Aybars was ziek thuis gebleven. Tegen gastheer Ameide werd 1-1 gelijk gespeeld. FC Nieuw Utrecht (0-3) en FC Binnenmaas (0-2) bleken te sterk, maar LRC werd met 1-0 aan de zegekar gebonden en die resultaten bleken toch goed voor een derde plek, beker en vaantjes.—

Ook voor onze jeugd komt nu het eind van het seizoen in zicht. De aankomende week zijn er nog afsluitende Jan de Wit toernooien, waarin de kinderen spelen tegen teams met daarin hun ouders. Jo12-2 heeft al afgesloten, de foto’s daarvan houdt u nog even tegoed. Op woensdag 26 juni staat nog de jaarlijkse 7-kamp op de planning voor de Jo6- Jo7- e Jo8-teams. Op de foto’s zien we de teams die actief waren in Ameide, plus wat beelden uit wedstrijden daar.