Wie onze parkeerplaats aanschouwt zal wellicht even de ogen uitwrijven, want maandagmorgen is daar het zogeheten ‘bewegend bos’ van de gemeente Dordrecht neergestreken en in de loop van de dag arriveerden er ook campers. In de rijdende vakantiehuisjes bevinden zich deelnemers aan de fietsvierdaagse Rond Uit Dordrecht. Net als vorig jaar worden ruim 300 deelnemers verwacht en is onze accomodatie weer gekozen als vertrek- en aankomstpunt voor vier dagen fietsen door onze mooie regio. Het evenement trekt zelfs internationale deelnemers.

De deelnemers fietsen 30, 50 of 80 kilometer. Op dinsdag wordt, met een knipoog naar Dordt in Stoom, een route afgelegd waarin mogelijk nog vertrekkende stoomvoer- of vaartuigen te zien zijn, maar waar ook plaatsen zijn opgenomen die een duidelijke relatie hebben met het spoor en stoom. Woensdag is een ‘kastelendag’, waarbij ook ruïnes meetellen als kasteel. ‘s Avonds organiseert Rond Uit met de Fietsersbond en de Stadsbibliotheek een lezing. Dick Spaans komt daar vertellen over fietsen op de grens van Polen en Duitsland.

Donderdag wordt de omgekeerde route gereden van het parkoers dat de rensters van de Tour de Femmes in augustus afleggen tijdens de tweede etappe van de vrouweneditie van de Ronde van Frankrijk. Die etappe start dan ook in Dordrecht. ‘s Avonds is er weer een leuke barbeque voor alle deelnemers van de fietsvierdaagse op het terras (of bij slecht weer in de kantine) van onze club. Op de slotdag, vrijdag, wordt als voorproefje op het komend Weekend van de Natuur langs groene plekken op het Eiland van Dordrecht gefietst.

Op zaterdag 1 juni, twee dagen voor Wereldfietsdag, wordt op het Hof en in de Hofstraat een fietsfestival georganiseerd door Rond Uit Dordrecht en de Fietsersbond. Er is die dag veel aandacht voor verkeersveiligheid. En denk je dat je ècht goed kan fietsen? Bewijs dat dan maar tijdens de ‘open Nederlandse kampioenschappen
slow biking 2024’. Voor alle info over de fietsvierdaagse en wat daar zoal omheen hangt kijk je op www.ronduitdordrecht.nl