Zelf winnen en de directe concurrenten zien verliezen, veel mooier kon deze zaterdag voor ons eerste elftal niet verlopen. Op bezoek bij Unitas werd een benauwde 1-2 zege geboekt en omdat zowel Schelluinen als Drechtstreek onderuit ging kan GSC/ODS wellicht komend weekend de titel pakken. Al voor de trip naar Gorinchem was duidelijk, dat winst bij Unitas wel eens de sleutel naar het kampioenschap kon zijn. GSC/ODS greep de degradatiekandidaat meteen bij de strot en werd al vroeg beloond. Rik Kramer (foto boven) kopte een voorzet van Sadik Sogut fraai binnen: 0-1.

Het eerste elftal bleef geconcentreerd de aanval zoeken, maar omdat Unitas een ware muur had opgetrokken voor het eigen doel was er nauwelijks doorheen te komen. Ook werkte Vrouwe Fortuna niet mee, want een schot van Moreno van der Geer belandde op de paal en Edison Warner zag zijn lobje over de keeper gaan, maar door een verdediger nog van de doellijn gehaald worden. Na de thee ging de jacht op 0-2 onverdroten voort. De goed ingevallen Mathew van der Linden zag zijn voorzet met een arm gekeerd en de toegekende penalty werd door Ismaïl Yildirim feilloos benut.

Unitas kroop eigenlijk pas na die tweede treffer wat uit z’n schulp. GSC/ODS leek niet van zins iets weg te geven, maar in het laatste kwartier kwamen er toch wat kansen voor de gastheren. De eerste keer dat Unitas serieus dreigend doorkwam redde Fatih Uysal knap, maar drie minuten later moest hij de bal toch uit het net halen. De 1-2 gaf Unitas het idee dat er nog iets te halen viel, maar verder dan één doelrijpe kans – andermaal onklaar gemaakt door Fatih – kwam de thuisploeg niet. GSC/ODS verzuimde zelfs de bevrijdende 1-3 te maken, maar ging uiteindelijk toch met drie punten in de tas terug naar Dordrecht.

Door de resultaten op deze drie-na-laatste speeldag staat ons eerste elftal zes punten voor op naaste belager Schelluinen en kan het komend weekend kampioen worden. Schelluinen moet namelijk op bezoek bij Haastrecht, dat koploper is van de derde periode en die titel bij winst ook kan pakken. Grootste concurrent van Haastrecht voor die periodetitel is Schoonhoven en uitgerekend die ploeg komt zaterdag bij ons op bezoek. Ons eerste elftal ruikt nu de tweede klasse al en met steun van het thuispubliek kan de droom komend weekend werkelijkheid worden.