In een zinderende halve finale van de KNVB beker stond GSC/ODS 4 tegenover Rijsoord 6. Het decor was Stadspolders, waar de trouwe supporters zich hadden verzameld voor wat een gedenkwaardige wedstrijd beloofde te worden. Met fakkels, spandoeken en een ongekende opkomst van fans, was de ambiance rijp voor een klassiek voetbalmoment.

De wedstrijd begon met een knal voor GSC/ODS 4, toen topscorer Mustafa Kemaldar in de tweede minuut de netten deed trillen op een manier die deed denken aan Drogba’s legendarische goal tegen Real Madrid. Een prachtige hoekschop vond zijn weg naar Kemaldar, die de bal met een acrobatische beweging achter zijn standbeen langs in het doel schoof, waardoor de thuisploeg al vroeg op voorsprong kwam.

De goal van Mustafa Kemaldar was te vergelijken met deze goal van Didier Drogba

Rijsoord liet zich echter niet zomaar uit het veld slaan en creëerde kansen met gevaarlijke lange ballen. Maar het geluk was aan de zijde van GSC/ODS 4 toen doelman Tunahan Sahinbas een penalty wist te stoppen, waardoor de tegenstander niet kon profiteren van een zeldzaam moment van zwakte.

Tunahan Sahinbas die de penalty van de tegenstander stopt

Opnieuw was het GSC/ODS 4 dat toesloeg uit een dood spelmoment, deze keer via een hoekschop die eindigde op het hoofd van Mustafa Tekin, die de voorsprong verdubbelde naar 2-0.

De thuisploeg breidde hun voorsprong verder uit met een koele penalty van Kemaldar, nadat hij zelf onderuit was gehaald in het strafschopgebied. Met een stand van 3-0 leek GSC/ODS 4ongrijpbaar voor Rijsoord.

van lnr Mustafa Kemaldar, Dogan Mustafa Tekin en Emre zijn de penalty van Mustafa Kemaldar aan het vieren

Vlak voor het rustsignaal verraste Coskun Altintas vriend en vijand door de bal prachtig over de uitkomende doelman te lobben, na een indrukwekkende ingooi van Dogan Yildirim.

Met een comfortabele 4-0 voorsprong gingen beide teams de rust in, waarbij GSC/ODS 4 de wissels benutte om frisse krachten in te brengen voor de tweede helft.

Coskun Altintas

En het was een gouden wissel, want Ziya Kemaldar wist direct zijn stempel te drukken op de wedstrijd door zowel de 5-0 als de 6-0 op zijn naam te zetten. De eerste kwam na een prachtige assist van Ferit Yaman, De 6-0 moest een pass zijn naar Davut Sahan, Sahan kwam net te kort voor de bal en zette zo ook de keeper in een verkeerde positie waarbij de pass van Ziya Kemaldar van 45 meter toch het net vond.

Eren Safranti kwam dicht bij een goal, maar zijn inzet werd op de doellijn gekeerd, terwijl Rijsoord een briljante treffer scoorde die Tunahan kansloos liet.

Eren Safranti

Maar het was Emre Sogut die het laatste woord had, met een sublieme pass naar de tweede paal waar verdediger Hakan Karapinar de bal met een perfect geplaatste kopbal in de verre hoek deed belanden, waarmee de eindstand op 7-1 werd bepaald.

Doelpuntenviering na de goal van Hakan Karapinar

Het was een glorieuze overwinning voor GSC/ODS 4, met het team en de fans die de triomf samen vierden. Met deze overwinning verdiende het team van Volkan Karapinar een plekje in de finale, die op zaterdag 1 juni gespeeld zal worden op neutraal terrein bij de vereniging VV Woudrichem.

De prachtige momenten van deze wedstrijd werden vastgelegd door de getalenteerde fotografen en videografen van PixArtWeddings, die de herinneringen aan deze historische overwinning voor altijd zullen koesteren.

GSC/ODS 4 staat klaar voor de vrije trap
Mustafa Tekin die zijn man passeert
Aanvoerder Emre Sahin
Emre Sogut
De harde kern van GSC/ODS 4