De competities zijn ten einde, maar voor alle jeugdteams volgt nog een toetje in de vorm van toernooien. Onze jeugdcommissie heeft er voor gezorgd dat elk team aan twee toernooien kan deelnemen en da’s erg goed geregeld natuurlijk. De allerjongsten beten dit weekend het spits af in Roosendaal, bij DVO’60. GSC/ODS reisde zondag af met Jo9-1, Jo9-2 en J07-1, dat versterking kreeg van Jack en Flynn van Jo7-3. Ze speelden tegen louter Jo8-ploegen en moesten dus flink aan de bak.

Jo7-1 en Jo7-2 oefenden afgelopen woensdag voor het eerst op een kwart veld met keeper, tegen Oranje Wit. Er werd respectievelijk 7-1 gewonnen en 11-13 verloren en het was natuurlijk de vraag hoe de Onder 7-jongens het er in Roosendaal vanaf zouden brengen tegen kinderen die al een jaar lang in een hogere leeftijdscategorie spelen. Nou, het was pittig, maar aan de resultaten zie je dat het steeds iets beter ging, de nederlagen werden namelijk telkens kleiner: van 9-0 via 4-0 en 3-0 naar een 5-3 verlies. Het team van leiders Hakan en Emrah kreeg genoeg leermomenten en na afloop geen beker, maar wel chippies.

Jo9-1 en Jo9-2 waren ‘s middags aan de beurt. Jo9-1 startte met een 2-1 nederlaag tegen de gastheren, maar bleek daarna niet meer te kloppen. Er werd twee keer met 2-2 gelijk gespeeld en de laatste pot werd met 4-0 gewonnen, wat een verdienstelijke derde plek opleverde en een beker voor het team van leider Danny. Helaas viel Jo9-2 niet in de prijzen, tegenover drie nederlagen (2.0, 3-1 en 5-0) stond slechts één overwinning (2-1). Niet dat het de pret kon drukken, want de kids en hun begeleiders zien terug op een leuk toernooi.

Komend weekend gaat Jo12-1 naar Klaaswaal voor een toernooi bij SSS en komen ook Jo7-1 en Jo7-2 in actie. De weken erna volgen de andere teams; die gaan (ook) naar DVO’60 in Roosendaat en naar Ameide.