Het was natuurlijk niet de bedoeling, maar door een 2-2 gelijkspel tegen het bezoekende Schoonhoven heeft het eerste elftal een kampioenschap voor zich uit geschoven. Er is zelfs nog een theoretische kans dat de titel naar één van de achtervolgers gaat, maar daar moeten we maar niet te lang bij stilstaan. Feit is dat GSC/ODS kampioen kon worden bij een zege en Schelluinen punten zou morsen bij Haastrecht. Het gebeurde geen van beide, zodat de spanning er voorlopig nog niet vanaf is. Wellicht speelde die spanning ons eerste elftal dit weekend al parten, want met name in de eerste helft bakte de ploeg er weinig van

Schoonhoven, nog volop in de race voor de laatste periodetitel, gooide veel meer energie in de strijd en gaf achterin weinig weg tegen een niet al te doortastend spelend GSC/ODS. Eigenlijk creëerde het eerste elftal voor rust maar twee kansen. Een kopbal van Rik Kramer en een inzet van Ismaïl Yildirim werden van de doellijn gered. Aan de overkant was het wel twee keer raak, waarvan de eerste keer uit een strafschop, nadat aanvoerder Sadik Sögüt de bal ongelukkig tegen z’n arm kreeg. Na de thee moest GSC/ODS uit een ander vaatje gaan tappen, maar het duurde lang voordat dat resultaat opleverde.

De snelle spits van Schoonhoven kreeg twee grote kansen op een wellicht beslissende 0-3, maar de eerste keer gooide Ömer Can zichzelf fraai in de ban van het schot en de tweede keer faalde hij oog in oog met doelman Fatih Uysal. Het krachten verslindende spel konden de bezoekers deze warme middag niet volhouden en GSC/ODS kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. maar de echte kansen kwamen pas in het laatste kwartier. Djim Kammerman zorgde na goed voorbereidend werk van Regga Regales en Ismaïl Yildirim voor de aansluitingstreffer: 1-2.

Voor de gelijkmaker moest het talrijk opgekomen publiek lang geduld hebben, maar dat geduld werd twee minuten in blessuretijd beloond. De weer uitblinkende smäil Yildirim zette zijn naam op het wedstrijdformulier: 2-2. Diep in extra tijd was de thuisploeg zelfs nog dicht bij winst, maar dat zou toch iets teveel van het goede geweest zjin. Komend weekend mag het eerste elftal op bezoek bij Drechtstreek, dat op een derde plek staat en bij winst op twee punten van GSC/ODS kan komen. Een kraker dus ! De bal gaat zaterdag op de Papendrechtse Oostpolder om half drie rollen.