Als drie keer scheeprecht is wordt ons eerste elftal komend weekend kampioen. Feit is dat de eerste twee mogelijkheden om de titel te pakken niet het beoogde succes brachten. Was een week eerder Schoonhoven de spelbreker (2-2), dit weekend bleek runner-up Drechtstreek te sterk. In Papendrecht ging GSC/ODS met 4-2 onderuit, maar omdat ook achtervolger Schelluinen verloor is de koppositie nog intact. We kunnen nuchter vaststellen dat het eerste elftal zorgt voor een bloedstollend slot van deze competitie, waar echter niemand aan de Groene Zoom op zat te wachten….

Op een zonovergoten Oostpolder kwam het eerste elftal ondanks de afwezigheid van enkele basisspelers alleraardigst uit de startblokken en nam zelfs de leiding. Tyson dos Santos zag zijn schot via de kruin van een verdediger binnen ploffen. Lang kon de ploeg niet van de voorsprong genieten want bij de eerste doelrijpe kans voor de gastheren was het raak (1-1). Balverlies op het middenveld luidde een aanval in, die de rollen op het veld volledig omdraaide: 2-1. De schade werd nog voor rust gerepareerd door Ozan Cimen, die in een druk strafschopgebied het overzicht behield en beheerst binnen mikte: 2-2.

In de wetenschap dat concurrent Schelluinen achter stond tegen Groot-Ammers kwam voor GSC/ODS de titel dichtbij, maar ook Drechtstreek realiseerde zich dat men zich bij winst nadrukkelijk in de titelstrijd kon mengen. En zo geschiedde, want wéér balverlies op het middenveld leidde opnieuw tot een tegentreffer (3-2). Ismaïl Yildirim kreeg de kans om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen, maar zag zijn strafschop gekeerd. Drechtstreek was op de counter wel doeltreffend (4-2) en gooide daarna de wedstrijd in het slot, zodat er in het laatste kwartier niet veel meer te genieten viel.

Zoals gezegd krijgt ons eerste elftal volgend weekend de derde en laatste kans om op eigen kracht de titel binnen te slepen. Dat moet gebeuren in de derby tegen Wieldrecht, dat aan de Smitsweg een paar maanden geleden nog te sterk bleek voor GSC/ODS. Een halve misstap kan het eerste elftal zich dit keer ook niet meer veroorloven, want Schelluinen lijkt weliswaar uitgeschakeld voor de titelstrijd maar Drechtstreek is tot op één punt genaderd. Dat hadden er twee kunnen zijn, maar de Aanklager van de KNVB kwam ACHT weken na de wedstrijd bij ZBC tot de conclusie dat een opstootje na afloop van die wedstrijd met een punt aftrek bestraft moet worden. Daar kan ons bestuur nog tegenin gaan, maar de vraag is of dat nut heeft.

De stand aan kop is nu zo:

  1. GSC/ODS 50 punten, doelsaldo +22
  2. Drechtstreek 49 punten, doelsaldo +19
  3. Schelluinen 47 punten, doelsaldo +16