Een 3-0 zege van de koploper tegen de hekkensluiter mag op papier normaal genoemd worden, maar wie ons eerste elftal na de winterstop zag worstelen met zichzelf kon zaterdagmiddag opgelucht adem halen. GSC/ODS legde een prima pot op de mat, scoorde drie keer, gaf nauwelijks kansen weg en doelman Fatih Uysal hield voor het eerst in lange tijd de nul. Djim Kammerman kroonde zichzelf tot Man of the Match door alle treffers voor z’n rekening te nemen, waarvan twee met het hoofd. Het leverde hem kort voor tijd een verdiende applauswissel op.

Het tegen degradatie knokkende DFC was in de beginfase zeker niet de mindere ploeg, maar gaandeweg het duel vorderde werd duidelijk dat de gasten hun stunt van eerder dit seizoen niet gingen herhalen. Uit een voorzet van Ozan Cimen kopte Djim de thuisclub naar 0-1 (eerste foto) en nog voor rust verdubbelde hij de marge nadat de doelman van de bezoekers een inzet van Regga Regales maar half kon verwerken (tweede foto). Na de thee was het slechts wachten eer GSC/OSDS de wedstrijd in het slot gooide. Ismaïl Yildirim kreeg de kans daarop vanaf elf meter, maar de keeper van DFC ranselde de bal uit z’n doel.

De 3-0 kwam er uiteindelijk toch, dankzij een afgemeten voorzet van Regga op het hoofd van Djim. De eerste winst in een Dordtse derby hield GSC/ODS uiteraard aan kop van de ranglijst, waar ook achtervolgers Schelluinen (1-3 winst bij Arkel) en Drechtstreek (3-0 zege op Unitas) geen fout maakten. Met nog vier duels te gaan en een marge van drie punten is een kampioenschap nog ver weg. Komend weekend wordt Koningsdag gevierd en een week later gaat het eerste elftal in Gorinchem op bezoek bij het eveneens tegen degradatie strijdende Unitas.