De topper bij EBOH 2 leverde ons tweede elftal, net als in de thuiswedstrijd eerder dit seizoen, een gelijkspel op. Werd het aan de Groene Zoom nog 1-1, aan de Schenkeldijk eindigde het zaterdag in 2-2. Het behoeft met deze uitslagen weinig betoog dat deze ploegen aardig aan elkaar gewaagd zijn. GSC/ODS 2 kampt met een groot aantal spelers die niet 100% fit zijn en geen hele wedstrijd konden spelen. Daarom koos het trainersduo Nick van Olderbarneveldt en Ferry den Breejen er voor om in een 4-4-2 formatie te beginnen en dat pakte helaas niet goed uit.

De gastheren waren in de eerste helft de bovenliggende partij, maar hadden wel een onnodig weggegeven corner nodig om op voorsprong te komen. In de rust kozen de trainers voor de dit seizoen gebruikelijke veldbezetting en dat pakte prima uit. De thuisploeg had eigenlijk niets meer in te brengen. Yunus Ekiz zorgde met een mooi afstandsschot voor de gelijkmaker en het was het wachten op de winnende treffer. Die leek er te komen toen Simcha Kuiters (op archieffoto) in de slotfase de 1-2 aantekende. Het tweede elftal maakte daarna de fatale fout om ver in te zakken, om zo de winst veilig te stellen. Via een nogal dom veroorzaakte strafschop profiteerde EBOH optimaal: 2-2.

De puntendeling betekende het eerste puntenverlies in 2024, maar ons tweede elftal ligt nog steeds op titelkoers. De enige ploeg met minder verliespunten in de reserve tweede klasse is koploper Oranje Wit 4. Bij die ploeg gaat GSC/ODS 2 op zaterdag 23 maart op bezoek en dat belooft dus een echte kraker te worden. Bij winst komt een kampioenschap helemaal in eigen hand te liggen. Zover is het echter nog niet, eerst mag komende zaterdag nog even genoten worden van een rustdag en die komt niet ongelegen nu zoveel spelers met lichte blessures kampen.