Vele handen maken licht werk. Dat spreekwoord ging zaterdagochtend weer op, toen een groep vrijwilligers van onze vereniging aan de slag ging en ons sportcomplex weer wat schoner heeft gemaakt. In het kader van NL Doet, de grootste, jaarlijkse vrijwilligersdag van Nederland, staken enkele van onze leden de handen uit de mouwen. Het resultaat mag er zijn: blinkende ramen, een schoon dak, een fris terras en ook diverse opbergruimten zijn op orde gebracht.

Na een ontvangst met koffie en thee van onze vriendelijke bardames, werden de klussen onder leiding van coördinator Arjen Catsburg verdeeld. Schoffels en de hogedrukspuit, veger en blik, bezems en emmers met sop kwamen tevoorschijn, waarna iedereen met frisse moed aan de slag ging. Het dak werd ontdaan van bladeren en takken, de ramen van onze kantine werden gezeemd en ook het terras naast het pannaveld kreeg een grondige poetsbeurt. Verder zijn de kanten van het hoofdveld gemaaid en is op verschillende plekken ook het groen aangepakt. Perkjes zijn aangeharkt en ontdaan van onkruid. Dat wordt weer genieten, wanneer de temperaturen straks weer wat hoger zijn.

Met de traditionele tosti werd de schoonmaakochtend weer afgesloten. Iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen, heel hartelijk bedankt! In het najaar zal er opnieuw een schoonmaak- en klusochtend zijn. Schroom niet om je aan te melden. Het is hartstikke leuk om op deze manier met elkaar een bijdrage te leveren en de club draaiend te houden. En, een leuke bijkomstigheid, je bespaart er voor jezelf ook twee tientjes mee. Doe je namelijk niet minimaal één keer per seizoen een vrijwilligerstaak, dan betaal je 20 euro. Wanneer de datum bekend is, zullen we dit communiceren en kan iedereen zich aanmelden.