Vandaag stond voor het eerste elftal van GSC/ODS de uitwedstrijd tegen ZBC’97 op het programma. De Zwijndrechtenaren hebben aangetoond dat ze de laatste tijd een ploeg zijn, die in goede vorm verkeert. Na een chaotische wedstrijd met een negatieve hoofdrol voor de scheidsrechter moesten teams het met een punt doen en daar schoten beiden weinig mee op: 4-4.

Op het moeilijk bespeelbare hoofdveld begonnen beide ploegen namelijk met de wetenschap dat er juist geen puntverlies geleden kon worden, wilden ze blijven meedoen om de prijzen. In het begin van de wedstrijd kreeg GSC/ODS een paar mooie mogelijkheden, maar telkens zat er net een been van een ZBC’er tussen. Na een kwartier kwamen de Dordtenaren op voorsprong. Na een foutenfestijn in het Zwijndrechtse doelgebied rondde Rik Kramer doeltreffend af: 0-1.

Lang duurde de voorsprong niet, want twee minuten later zorgde een mooi genomen vrije trap van ZBC’97 voor 1-1. In het verdere deel van de eerste helft was er een gelijk opgaande strijd, maar op slag van rust was het wederom Rik Kramer, die een corner mooi inkopte: 1-2.

In het begin van de tweede helft bleven de ploegen aan elkaar gewaagd, al had GSC/ODS wel wat meer balbezit. Het waren echter niet de spelers, maar de scheidsrechter die opviel en dat was niet in positieve zin. De arbiter viel uit de toon met de meest rare beslissingen, die spijtig genoeg vaak in het voordeel van de thuisploeg vielen. In de 62ste minuut kwam GSC/ODS goed weg bij een bal van ZBC’97 op de paal. Een paar minuten daarna werd een loepzuiver doelpunt van GSC/ODS afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Het leek alsof de scheidsrechter daarna had besloten alleen nog maar in het voordeel van de Zwijndrechtenaren te fluiten. Niettemin maakte in de 74ste minuut Djim Kammerman 1-3 door na goed voorbereidend werk van Mathew van der Linden raak kopte. Een riante voorsprong, weinig aan de hand, zou je zeggen, maar een paar minuten later was de spanning teruggebracht in de wedstrijd nadat de keeper van GSC/ODS een hoge bal verkeerd beoordeelde: 2-3. En in de 85ste volgde de gelijkmaker: 3-3.

In de laatste minuut van de wedstrijd leek GSC/ODS er alsnog met de zege vandoor te gaan, toen Ismaïl Yildirim 3-4 binnentikte. Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. In de 99ste minuut, diep, diep in de extra tijd, besloot de scheidsrechter nog een penalty te geven aan ZBC’97 en daar wisten de Zwijndrechtenaren wel raad mee: 4-4. Door het warrige fluiten van de leidsman ontstonden er aan het einde van de wedstrijd diverse opstootjes. Niet eens zozeer veroorzaakt door de spelers, maar vooral door het halfslachtige en marchanderende optreden van de arbiter.

Vooropgesteld: als voetbalclubs mogen en moeten we onze scheidsrechters respecteren en koesteren. Het scheidsrechtergilde wordt immers steeds schaarser en we moeten accepteren dat zij, net als iedereen, soms ook fouten maken. Maar dit ging de grens van het onbetamelijke ver voorbij. Helaas kan GSC/ODS niks anders doen dan accepteren dat deze middag voor ons het eerste gelijkspel van de competitie opleverde. We staan nog steeds op de eerste plaats met 40 punten uit 19 wedstrijden, gevolgd door Wieldrecht met 38 punten uit eveneens 19 wedstrijden.

Volgende week is het Paasweekend en staat er geen wedstrijd op het programma. Op zaterdag 6 spel speelt GSC/ODS thuis tegen Schelluinen.