Met een 5-2 zege op Alblasserdam heeft ons eerste elftal niet alleen gedaan wat van hen verwacht werd, maar werd ook de koppositie nog eens verstevigd omdat de concurrenten zo vriendelijk waren om punten te verspelen. GSC/ODS begon goed aan het thuisduel met de laagvlieger en het was topscorer Ismaïl Yildirim die na een kwartiertje de score opende met een fraai geplaatste vrije trap over de muur. Niet veel later stelde hij Mathew van der Linden in staat de stand te verdubbelen. Na die 2-0 leek het alsof er wat gemakzucht in de ploeg sloop, maar feit is dat er tot de rust weinig meer te genieten viel.

Na de thee hadden beide ploegen vooral last van het slecht bespeelbare veld, maar het spelbeeld veranderde niet. GSC/ODS was de betere ploeg en het was opnieuw Mathew van der Linden die voor 3-0 zorgde. Via een verdwaald afstandschot kwam Alblasserdam op 3-1, maar de marge werd dankzij een rake kopbal van Djim Kammerman weer op drie gebracht. Die marge bleef in stand, want nadat Alblasserdam vanaf elf meter mocht scoren mocht ook Ismaïl Yildirim aan de andere kant een strafschop nemen. Via een heuse Panenka legde hij de eindstand vast: 5-2.

Zoals gezegd deed ons eerste elftal niet alleen wat van een koploper verwacht werd, maar groeide het gat met de concurrentie op de ranglijst tot vijf punten. Directe achtervolger Schelluinen ging onderuit bij DFC (2-0), Wieldrecht en Groote Lindt hielden elkaar in evenwicht (3-3) en Drechtstreek kwam thuis niet verder dan 1-1 tegen Haastrecht. Die laatste ploeg is inmiddels opgeklommen tot de zesde plaats en is komende zaterdag de gastheer voor ons eerste elftal. Dat wordt een pittig potje voor GSC/ODS, want Haastrecht kan in deze wedstrijd de tweede periodetitel pakken…