Met 5-1 heeft ons eerste elftal een even ontluisterend als vernederend pak slaag gekregen van een ploeg die won omdat de spelers simpelweg de mouwen opstroopten, vooral in de eerste helft bijna alle duels wonnen en dodelijk effectief waren op de counter. Na welgeteld 19 minuten stond er in Haastrecht 3-0 op het scorebord en die cijfers zeggen alles over de manier waarop GSC/ODS aan de wedstrijd tegen de plaatselijke voetbaltrots begon. Het was helaas niet de eerste keer dat ronduit slap begonnen werd en ook zag het er achterin opnieuw niet goed uit. De laatste drie duels incasseerde GSC/ODS liefst twaalf treffers.

In Haastrecht was het dus gauw gedaan met de wedstrijd. De gastheren lieten het initiatief volledig aan GSC/ODS, dat echter nauwelijks in staat bleek om kansen te creeëren. Djim Kammerman glipte op de rand zestien handig tussen de twee centrale verdedigers door en schoof beheerst 3-1 binnen, maar nog voor rust repareerde Haastrecht de marge van drie na opnieuw een diepe bal, die tot treffer gepromoveerd werd. Djim verloor overigens voorin z’n maatje Ismaïl Yildirim, want de topscorer moest na een paar minuten al met een hamstringblessure van het veld en zal ook de komende weken ontbreken, zo is de verwachting.

In de rust werden enkele omzettingen gedaan en kwam Tyson dos Santos in het veld. De kersverse versterking maakte een prima debuut. De doelman van Haastrecht kon ternauwernood voorkomen dat hij met een afstandschot al binnen een minuut zou scoren. Tyson toonde zich constant aanspeelbaar en z’n teamgenoten doen er goed aan om daar de komende tijd beter mee om te gaan. Zoals te vaak dit seizoen had het eerste elftal weer volop balbezit maar schiep zich nauwelijks kansen. Eén van de spaarzame counters leidde in de slotfase nog tot de 1-5 eindstand.

Na dit pak slaag mag wel hardop uitgesproken worden dat het eerste elftal ècht uit een ander vaatje moet gaan tappen. Het trainersduo Pip Pruymboom en Dennis Groeneweg staat voor de moeilijke taak om de boel weer op de rit te krijgen. Achterin oogt het kwetsbaar en naar voren toe ontbreekt het aan creativiteit en balsnelheid. De toppositie op de ranglijst is nog intact, maar alle concurrenten wonnen en ruiken nu bloed. Zelfs Groot Ammers, op eigen veld nog weggespeeld door ons eerste elftal, komt zaterdag naar Dordt met het idee dat er iets te halen valt. Of dat zo is wordt duidelijk tussen half drie en half vijf.