Na de deceptie van vorige week tegen Haastrecht (5-1 nederlaag) was ons eerste elftal er alles aan gelegen om gisteren weer een goed resultaat neer te zetten. Dat lukte, want thuis werd met hangen en wurgen met 1-0 van VV Groot-Ammers gewonnen.

De ploeg van trainersduo Pip Pruymboom en Dennis Groeneweg begon gehavend aam de wedstrijd, omdat zowel Ismaïl Yildirim als Djim Kammerman niet wedstrijdfit waren. Kortom, puzzelen voor de technische staf. Nieuwkomer Tyson dos Santos begon vandaag voor het eerst in de basis als centrale middenvelder. De eerste 20 minuten ging het spel op en neer zonder dat er kansen gecreëerd werden.

In de 35e minuut kwam GSC/ODS goed weg bij een kopbal van Groot-Ammers op de paal. Ons eerste elftal had veel moeite om de spitsen te bereiken, waardoor het spel zich vooral op het middenveld afspeelde. Met de brilstand (0-0) gingen de teams de rust in. In de tweede helft viel Ismaïl in en dat zorgde voor meer aanvalskracht en afwisseling in het spel voorin. In de 55e minuut werd GSC/ODS een penalty onthouden. Mathew van der Linden werd in het strafschopgebied van achteren aangetikt, maar de scheidsrechter zag er geen overtreding in. In de 60e minuut was het diezelfde Mathew die na goed voorbereidend werk van Ismaïl de 1-0 tegen de touwen schoot.

GSC/ODS was in de tweede helft duidelijk sterker en beter dan Groot-Ammers, dat ging inzakken en op de omschakeling gokte. Het laatste kwartier van de wedstrijd was voetballend van beide zijden niet best. In de laatste minuut had Groot-Ammers nog een levensgrote kans en mocht GSC/ODS de handen dichtknijpen dat de bal de lat raakte. Een magere 1-0 zege, maar goed, de nul werd weer gehouden en gezien het feit dat veel spelers niet fit waren, is dit ook een weer een heel mooi en goed resultaat na de verliespartij van verleden week.

Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen ZBC’97 op het programma. wil GSC/ODS koploper blijven, dan zal het team zich tegen de Zwijndrechtse middenmoter weer van zijn beste kant moeten laten zien.