Het heeft even geduurd, maar vandaag is begonnen aan het herstellen van de schade, die vorige maand bij een inbraak werd aangericht in ons clubgebouw. In de nacht van 16 op 17 januari zijn tal van zinloze vernielingen gepleegd. De schade loopt tegen de 40 duizend euro. De verzekering heeft inmiddels aangegeven die schade grotendeels te dekken, maar niet helemaal. Toch lijkt de club er geen geld op toe te hoeven leggen, omdat clubgenoot Michael Abbema met z’n aannemersbedrijf Herbouw de herstelwerkzaamheden uitvoert en in ruil daarvoor onze vereniging sponsort. Waarvoor ook dank vanaf deze plek.

Allereerst worden de tien vernielde deuren, deurposten en sloten vervangen, daarna wordt de wat minder zichtbare schade aangepakt. Als alle schade verholpen is wordt meteen een begin gemaakt met enkele andere werkzaamheden, die noodzakelijk zijn om clubhuis en kleedkamers weer tip top in orde te maken. Voor deze onderhoudsklussen heeft de penningmeester geld gereserveerd en zal hij ook nog een beroep doen op subsidiepotjes bij gemeente en Rijk. Voor meelezende inbrekers en ander tuig memoreren wij hier nog maar een keer dat er in ons clubgebouw niet of nauwelijks contant geld aanwezig is.