Zo slecht als de weersomstandigheden waren, zo goed speelde dinsdagavond ons tweede elftal. Hevige wind en regen en een eerste elftal als tegenstander imponeerden de ploeg van trainers Nick van Oldebarneveldt en Ferry den Breejen geen moment. Het oefenduel tegen RCD 1 eindigde in een 4-2 zege en daar was niks op af te dingen, want ons tweede elftal speelde gewoon een puike pot. Qua veldspel ging het gelijk op, maar voorin was GSC/ODS doortastender en achterin werden heel weinig kansen weggegeven en dat geeft goede moed voor de rest van de competitie, waarin het tweede elftal ook al een solide indruk maakt en meedoet in de race om de titel.

Het mocht dan een vriendschappelijk duel zijn, het ging er af en toe pittig aan toe. RCD-spits Storm Peters, die bij ons nog in de jeugd speelde, werd voor rust zelfs uit het veld gestuurd. Daarvoor had Wesley van de Wiel GSC/ODS al op voorsprong gezet (foto boven). Na rust mochten de bezoekers van de goed leidende scheidsrechter toch weer met elf man verder, maar dat hielp ze niet echt. Na mooi voorbereidend werk van Simcha Kuiters zette Raiclen Nepomuceno 2-0 en het bord en even later zorgde die zelfs voor 3-0. RCD deed iets terug (3-1) maar Dylan Bax bracht de marge weer op drie alvorens de bezoekers de eindstand op 4-2 bepaalden. Een nutttig oefenduel, zeggen we dan….

Met de zege onderstreepte ons tweede elftal nog eens dat het bezig is aan een alleraardigst seizoen. Met drie andere ploegen strijdt GSC/ODS 2 om de titel en na het komende carnavalsweekend kunnen goede zaken gedaan worden. Dan wachten uitwedstrijden bij middenmoter De Fendert 2 en laagvlieger De Alblas 3. In de huidige vorm en met de instelling van dinsdagavond moeten deze tegenstanders zes punten opleveren, al ligt het gevaar van onderschatting immer op de loer. Mooi nieuws is ook dat Ryan Rombut aanblijft als leider. Hij gaat op voor het trainersdiploma UEFA C en blijft daarom betrokken bij ons tweede elftal. Ook gaat hij bij de buren de selectie van Jo11-1 en 2 begeleiden.