De neutrale kijker zal zich zaterdagmiddag kostelijk vermaakt hebben in het kille Arkel, waar een foutenfestival hand in hand ging met een doelpuntenfestijn. Ons eerste elftal nam de punten mee naar huis, maar vraag niet hoe. Na afloop prijkte 5-6 op het scorebord en eigenlijk zegt zo’n uitslag alles over deze krankzinnige wedstrijd. Al na 20 seconden kreeg doelman Fatih Uysal de 1-0 om z’n oren en dat bleek de voorbode voor een gedenkwaardige wedstrijd. GSC/ODS was kwalitatief simpelweg een klasse beter, maar wist zich bij tijd en wijle geen raad met het opportunisme van de thuisploeg.

Alles wat ons eerste elftal eigenlijk nooit doet, deed Arkel wel. Als de gastheren de bal hadden volgde een lange haal naar voren en bij elke gelegenheid, ongeacht de afstand tot het doel, werd hard uitgehaald. Het bleek een uiterst effectief spelletje, maar gelukkig voor GSC/ODS niet goed genoeg om ons eerste elftal wéér punten te laten morsen. IsmaÏl Yildirim stelde hoogstpersoonlijk orde op zaken door de vroege achterstand om te zetten in een 1-2 voorsprong. Het stiftje waarmee hij na een steekpassje van Matthew van der Linden de gelijkmaker in de verre hoek prikte was fraai, maar de manier waarop hij een fout van de keeper afstrafte was van nog grotere schoonheid. Hij keek even op en krulde bal om de doelman via de paal binnen.

Ook de spits van de thuisploeg liet zich zien. Bij een voorzet kwam hij slim naar de eerste paal en tikte de 2-2 binnen. Lang mocht ASV Arkel er niet van genieten, want Djim Kammerman besloot het voorbeeld van z’n collega-spits te volgen en ook twee keer doel te treffen. Met 2-4 kon thee gedronken worden en was het zaak om in de tweede helft de voorsprong uit te bouwen. Dat pakte dus anders uit, want al snel lag 3-4 binnen en ook nadat Regga Regales de marge weer op twee bracht kwam Arkel terug tot 4-5. Ozan Cimen leek de zege veilig te stellen (4-6) maar de koek bleek nog steeds niet op.

In blessuretijd kwam ASV Arkel nog tot 5-6 terug en het was aan Fatih Uysal te danken dat het niet nóg gekker werd. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Danny Koevermans (de oud-eredivisiespits van Sparta floot uitstekend maar ‘vergat’ bij 4-6 wel een penalty aan GSC/ODS te geven) klonk voor de Dordtse aanwezigen als muziek in de oren. En dat gold ook voor de uitslagen van de concurrentie. Medekoploper Schelluinen morste thuis punten tegen Groote Lindt (3-3) en volger Drechtstreek ging met 3-1 onderuit bij laagvlieger Alblasserdam. Ons eerste eltal is dus gewaarschuwd, want Alblasserdam komt volgend weekend op bezoek aan de Groene Zoom.