Net als tegen laagvlieger DFC ging ons eerste elftal ook in de tweede Dordtse derby van dit seizoen onderuit. Wieldrecht won met 2-0 en zorgde er bijna voor dat GSC/ODS als koploper onttroond werd. Dat gebeurde nét niet, omdat concurrent Schelluinen thuis twee punten morstte tegen ZBC’97. Hoe lang de koppositie nog behouden kan worden is echter ernstig de vraag, want zo soepel als het voor de winterstop liep, zo moeizaam gaat het er na. Excuses waren er dit weekend niet, want het trainerduo Pip Pruymboom en Dennis Groeneweg had een compleet fitte selectie ter beschikking.

Wieldrecht straalde vanaf de aftrap uit, dat de ploeg wilde winnen. De gastheren hadden de mouwen opgestroopt en vlogen er vol op. GSC/ODS stelde er simpelweg te weinig tegenover. In sommige wedstrijden, zeker in derby’s, wordt er meer gevraagd dan technisch goed verzorgd voetbal. Daar is ons eerste elftal doorgaans goed in, maar in de eerste helft van dit duel kwam ook daar weinig van terecht. Wieldrecht denderde over GSC/ODS heen. Doelman Joris Moesman kon met hulp van beide palen een snelle achterstand voorkomen, maar het was slechts uitstel van executie.

Binnen 20 minuten stond de 2-0 eindstand al op het bord. GSC/ODS leek die klap niet meer te boven te komen, want tot het rustsignaal was de thuisploeg heer en meester. Onder de thee werd plan B uitgerold. Met drie aanvallende wissels moesten de bakens verzet worden, Het leidde tot een veldoverwicht voor ons eerste elftal, maar dat was vooral optisch. Wieldrecht leunde rustig achterover, loerend op de snelle omschakeling. Die kwam er echter maar mondjesmaat en omdat ook GSC/ODS weinig doortastend voetballend tot slechts vijf halve kansen kwam, viel er voor de ruim 600 toeschouwers niet veel meer te genieten.

In de slotfase zorgde de als extra pinchhitter ingebrachte Marlon Kramer nog voor onrust in de Wieldrecht-defensie. Hij was zelfs nog het dichtst bij een aansluitingstreffer, maar zag z’n inzet ternauwernood gekeerd. In de absolute slotseconden mocht Ismaïl Yildirim vanaf elf meter alsnog 2-1 op het bord brengen, maar – misschien wel tekenend voor de onmacht deze middag – trof hij de lat. Na afloop bleek de koppositie – op doelsaldo – verrassend nog intact, maar de riante voorsprong op de concurrentie is als sneeuw voor de zon verdwenen.

GSC/ODS weet Schelluinen nu op gelijke hoogte, Drechtstreek op één punt en ook Groote Lindt en Wieldrecht op korte afstand. Ons eerste elftal is beland in een situatie waarin de spelers weer terug moeten naar de basis en dat betekent 100% inzet en strijd. Behaalde resultaten uit het (recente) verleden bieden geen enkele garantie voor de toekomst. Een beetje minder lopen met de bal en van buiten de zestien op doel schieten (ook tegen Wieldrecht geen enkele keer) zijn veelgehoorde tips van langs de lijn. Komend weekend, op bezoek bij middenmoter Arkel, kan ons eerste elftal revanche op zichzelf nemen.