Na twee nederlagen weet het eerste elftal weer wat winnen is. Het bezoekende Meerkerk werd met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd en wie de wedstrijd niet gezien heeft zou denken dat de koploper een makkelijke middag had, met een voorspelbare afloop. Zo makkelijk ging het echter niet. Verre van dat zelfs. De druk van het moeten winnen speelde wellicht een rol, want eigenlijk bakte GSC/ODS er in de eerste helft weinig van. Het tempo was te laag, er werden amper kansen gecreëerd, niet van afstand geschoten en de gele muur, die de bezoekers voor hun doel hadden opgetrokken, werd niet echt op de proef gesteld.

Net als een week eerder kwam het eerste elftal kort na rust ook nog op achterstand en leek zich een loodzware middag aan te dienen. Meerkerk volhardde in verdedigen en vertragen en omdat te veel spelers niet hun niveau haalden was het de vraag hoe deze wedstrijd nog op z’n kop gezet kon worden. Het antwoord kwam binnen een kwartier in de vorm van een rode kaart en strafschop. De goed leidende scheidsrechter, die de bal ook al op de stip kon leggen na een charge op Regga Regales, aarzelde bij een handsbal op (of achter) de doellijn niet en Ismaïl Yildirim verzilverde de pingel beheerst: 1-1.

De rode kaart en de daaruit voortvloeiende gelijkmaker was de absolute gamechanger. Het toch al technisch superieure eerste elftal wist met de man-meer-situatie wel raad en profiteerde optimaal. Uitblinker Ismaïl Yildirim zorgde met een wonderschoon hakje voor 2-1. Edison Warner had nummer drie op z’n schoen maar trof de paal. Niet veel later schoot Sadik Sogut alsnog de 3-1 binnen. Djim Kammerman bleek het scoren ook nog niet verleerd te zijn en bepaalde de eindstand op 4-1. De ploeg blijft koploper, maar omdat achtervolger Schelluinen bij Wieldrecht ook won blijft de marge slechts een punt.

Komend weekend ligt de competitie stil in verband met carnaval. Een week later wacht het eerste elftal een bezoek aan stadgenoot Wieldrecht.