De KNVB heeft vandaag, vrijdag 26 januari, de speeldagenkalender voor het seizoen ’24-’25 bekend gemaakt. Dat ligt nog ver weg, maar voor de clubgenoten die bij de planning van hun zomervakantie rekening willen houden met de start van dat nieuwe seizoen is het handig om te weten dat vrijwel alle teams op zaterdag 31 augustus hun eerste wedstrijd zullen spelen. Voor de senioren zal dat het eerste van drie bekerweekends zijn, voor de jeugd meteen competitie. De schoolvakantie eindigt deze zomer precies in het weekend van 31 augustus, dus zal de voorbereiding (trainingen en oefenduels) al moeten beginnen in de laatste weken van de schoolvakantie.

Als we het dan toch over de zomer hebben; van de gemeente kregen we bericht dat er groot onderhoud zal worden gepleegd aan het tweede veld. Dat zal daardoor vanaf 27 mei (laatste speeldag huidige competitie) drie maanden niet te gebruiken zijn. Bij die klus wordt onder meer een sprenklerinstallatie onder de grasmat gelegd en waarschijnlijk komt er dan ook een omheining en deels bestrating rond het veld. Voor de echte liefhebbers van vooruit plannen ook nog even de data van de winterstop; die is van 21 december tot 18 januari, maar kan wat langer worden, want 14 december en 11 januari 2025 staan ingepland als data voor inhaal- of bekerwedstrijden.