Het eerste en tweede elftal zijn 2024 prima begonnen. De hoofdmacht bereidde zich in Turkije voor op de tweede seizoenshelft en boekte daar twee overwinningen en ons tweede elftal bond na een puike prestatie bij EBOH opnieuw een op hoger niveau acterende tegenstander aan de zegekar. Voor het derde elftal, dat in een pittige afdeling speelt, is de competitie al begonnen. Bij Dubbeldam 2 werd een nipte nederlaag geleden (2-0). Het ‘echte’ werk voor 1 en 2 begint nu ook weer. Na het bekerduel bij Heerjansdam (dinsdagavond 19.30 uur) gaat het eerste zaterdag naar Wieldrecht (aftrap 14.00 uur) en het tweede op visite bij De Fendert 2.

“Lekker weer en een hele goeie sfeer”, dat is wat voorzitter Cees den Breejen ons meldt vanaf de Turkse zuidkust, waar hij (voor eigen rekening) het trainingskamp van ons eerste elftal bijwoont. In Belek liep de wekker vrijdag al vroeg af, want er stond een training én een wedstrijd van twee keer een half uur op het programma tegen een lokale club. Een gretig eerste elftal gaf de ploeg uit Belek voetballes: 0-9. Zaterdag werd aangetreden tegen TKA, een vierdeklasser uit Apeldoorn. Het werd een 5-3 zege in een leuke pot, waarin opnieuw alle spelers speeltijd kregen.

Zaterdagavond toog het hele gezelschap naar Antalya voor een gezamenlijk diner en zondagmorgen was er nog een voetvolleytoernooi. Maandag wordt de thuisreis aanvaard en gaat de focus op de derde ronde van de KNVB beker, die dinsdagavond wacht. Zoals hiervoor al vermeld kent ook ons tweede elftal een goede voorbereiding op de herstart van de competitie. Op bezoek bij IFC 2 (res. eerste klasse) werd met 1-2 gewonnen en nog dik verdiend ook, want qua kansenverhouding had 1-5 ook niet misstaan. Johan Stal (strafschop nadat Wesley vd Wiel onderuit gehaald werd) en Raiclen Nepomuceno zorgden voor de treffers.

Wie GSC/ODS volgt op instagram heeft ongetwijfeld al de nodige plaatjes uit Turkije voorbij zien komen, maar op onze website en facebook-pagina laten we er natuurlijk ook nog wat zien…. Bij deze, met dank aan MAD Sports.