Een onvoorstelbare puinhoop en veel schade. Dat is wat we aantroffen nadat ons clubhuis in de nacht van dinsdag op woensdag bezocht werd door inbrekers. Ondanks het alarm en de komst van de politie werd er erg veel vernield. Waarschijnlijk gebeurde dat niet alleen omdat de heren haast hadden, maar ook uit frustratie, omdat er geen contant geld in onze clubhuis te vinden was. Waarschijnlijk waren ze daarop uit, want er lijken niet veel spullen te zijn gestolen. De schade, die is aangericht, loopt echter in de tienduizenden euro’s. De politie heeft onder meer sporenonderzoek gedaan en we hopen natuurlijk dat de daders worden gevonden.

De inbrekers kwamen binnen door een gelaagde ruit van de schuifpui bij ons terras in te beuken met een enorme voorhamer, die als souvenir werd achter gelaten. Binnen zijn in totaal tien deuren met grof geweld open gebroken. Vrijwel alle kasten in de bestuurskamer, commissiekamer, voorraadkamer, keuken en verzorgingskamer werden eveneens opengebroken. Hetzelfde lot was kasten achter de bar beschoren. De inhoud van veel kasten lag verspreid door het hele clubhuis. Computers en beeldschermen van het kassasysteem en de muziekinstallatie in onze kantine zijn eveneens gesneuveld.

Een expert heeft de schade ‘s middags opgenomen en het is afwachten of onze verzekering alle schade dekt. Na vele jaren van betrekkelijke rust is er nu in korte tijd drie keer ingebroken in ons clubhuis en daarom bij deze nog een mededeling voor het dievengilde: er is bij GSC/ODS ‘s nachts bar weinig te halen en zeker geen contant geld. Wie inbreekt in een sportkantine terwijl daar al weken nauwelijks activiteit is (winterstop) moet ook niet tot de slimste mensen gerekend worden. Om positief af te sluiten; dank aan alle clubgenoten die kwamen helpen om de rotzooi op te ruimen.

P.S. Als onze nachtelijke bezoekers hun voorhamer nog terug willen hebben dan is dat uiteraard geen probleem. Stuur een mailtje naar bestuur@gscods,nl en we gaan dat voor jullie regelen !