Een half uur lang leek er geen vuiltje aan de lucht, maar aan het eind van de zaterdagmiddag stond het eerste elftal met lege handen. Drechtstreek nam de punten mee naar Papendrecht en naast het feit, dat de bezoekers zich een degelijke en gedisciplineerd spelende ploeg toonde, moet toch gezegd worden dat GSC/ODS het deze middag lelijk liet liggen. Het eerste elftal is nog altijd koploper, maar omdat achtervolger Schelluinen wel won is het gat nog slechts een puntje. De pijnlijke nederlaag diende zich zoals gezegd zeker niet meteen aan. GSC/ODS kwam prima uit de startblokken en al binnen vijf minuten lag de 1-0 binnen via de voet van Ismaïl Yildirim.

Drechtstreek moest daarna komen, maar creëerde weinig tot niets. Aan de andere kant kwam GSC/ODS tot vier doelrijpe kansen. Edison Warner was met een inzet tegen de onderkant van de lat het dichtst bij een tweede treffer. Zoals zo vaak in het voetbal was het bij de eerste de beste kans aan de andere kant wel raak: 1-1. Die treffer kwam bij het het eerste elftal kennelijk als een mokerslag aan, want tot de rust bakte de ploeg er niets meer van. De hoop was dat de bakens na de thee weer verzet konden worden, maar de start van de tweede helft verliep dramatisch. Bij de eerste aanval van de gasten viel de 1-2 en niet veel later zelfs de 1-3 binnen en leek ons eerste elftal die nieuwe dreun niet meer te kunnen verwerken.

Er ontspon zich na de 1-3 een traag potje voetbal waarin voor beide doelen weinig gebeurde en de wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan, maar in de slotfase richtte het eerste elftal zich toch weer op. Invaller Marlon Kramer joeg de bal fraai in de kruising (2-3) en plots was er weer hoop op een resultaat. Dat kwam er in de slotseconden bijna nog, maar Regga Regales zag zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal gaan. De zure smaak van de nederlaag kan komende zaterdag worden weggespoeld. GSC/ODS speelt dan opnieuw thuis. Tegenstander is Meerkerk, dat het ons eerste elftal in de eerste wedstrijd van het seizoen erg moeilijk maakte. Pas in de slotfase kwam toen de winnende 3-4 op het scorebord. We kunnen een getergd Meerkerk verwachten, want dit weekend ging die ploeg op eigen veld met 0-5 onderuit tegen Schoonhoven.

Het tweede en derde elftal kwamen dit weekend wel tot winst. Het tweede elftal klopte middenmoter Klundert 2. Na een bliksemstart stond de ploeg met 2-0 voor en ondanks een hele matige tweede helft werd het uiteindelijk 4-1. Door die zege blijft GSC/ODS 2 meedoen in de titelstrijd met Oranje Wit 4, Pelikaan 3 en EBOH 2. Deze vier ploegen staan binnen drie punten van elkaar, dus de krachtsverschillen zijn miniem. Het derde elftal klopte hekkensluiter Stedoco 3 met 4-3 en heeft aansluiting gevonden met de middenmoot. Komend weekend is het tweede elftal vrij en krijgt het derde elftal bezoek van VVGZ 3.

Lex (Jo11-1) was dit keer de Pupil van de Week. Niet voor het eerst, want toen hij zes jaar geleden bij de mini’s speelde mocht hij dat ook al een keer zijn. Lex deed ook mee met de warming-up van het eerste elftal en verrichtte uiteraard de aftrap