Het bekeravontuur van ons eerste elftal is dinsdagavond geëindigd bij het drie klassen hoger acterende Heerjansdam. GSC/ODS speelde niet alleen met hartverwarmende inzet, maar legde ook een prima partij op de mat, zodat de ploeg met opgeheven hoofd naar huis mocht. Omdat het hoofdveld van de voormalige amateurtopclub was afgekeurd moest worden uitgeweken naar een kunstgrasveld, waar het in de druilerige regen nou niet bepaald een heerlijke ambiance was. Heerjansdam startte met veel druk naar voren, maar kon weinig creëren omdat het bij GSC/ODS centraal achterin potdicht zat met de sterk spelende Ferhat Kemalder, Rik Kramer en Mo Salman. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg het eerste elftal ook steeds meer greep op de wedstrijd.

Feitelijk kantelde het spelbeeld na een half uurtje compleet. Heerjansdam raakte geïrriteerd door het taaie verzet en ging steeds slordiger spelen, terwijl de Dordtse ploeg – zonder de zieke spits Ismaïl Yildirim – in de gaten kreeg dat er wellicht een stunt in zat en brutaal de aanval zocht. Echte uitgespeelde kansen kwamen er aan beide kanten echter niet, zodat bij rust een logische brilstand op het bord stond, Na de rust begon Heerjansdam opnieuw met hoge druk en tempo, maar leek de jacht op de openingstreffer op niets uit te lopen. GSC/ODS gaf andermaal weinig weg en wat er door kwam was voor doelman Joris Moesman, die wellicht stiekem al dacht aan een heldenrol in een penaltyserie.

De hoop was dat Heerjansdam na een kwartiertje wel zou zijn uitgeraasd en ons eerste elftal, net als voor rust, het initiatief weer over kon nemen, maar dat bleek teveel gevraagd voor de ploeg waarvan (te) veel spelers amper hersteld waren van een virus, dat de halve selectie na het trainingskamp geveld had. GSC/ODS kwam er niet meer uit en de onvermijdelijke 1-0 viel een klein kwartiertje voor tijd. Vriend en vijand dacht dat het daarmee gedaan was, maar GSC/ODS richtte zich nogmaals op en ging verbeten op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er in de slotseconden bijna, maar de scheidsrechter weigerde een handsbal in de Heerjansdamse ‘zestien’ tot penalty te promoveren. Zodat de focus weer gelegd kan worden op de competitie, waarin komende zaterdag Drechtstreek op bezoek komt.