Een bezoekje aan Lage Zwaluwe heeft het tweede elftal niet de drie punten bezorgd waar tevoren toch wel serieus aan gedacht werd. Tegen laagvlieger Zwaluwe kwam GSC/ODS niet verder dan 2-2 en dat voelde voor ons tweede elftal eigenlijk als een nederlaag. Als je een klasse beter bent moet je dat ook tot uiting brengen op het scorebord en juist dat lukte de ploeg van coach Nick van Oldebarneveldt niet. In het begin van de wedstrijd wees daar overigens nog niets op, want het tweede elftal begon uitstekend, creëerde kans op kans en kwam verdiend op voorsprong.

Het was Jamai Fernandes die na goed collectief druk zetten de veroverde bal meteen onder de lat knalde: 0-1. Het wachten was daarna slechts op de tweede treffer, want GSC/ODS hield de druk er op en kreeg ook de kansen om de score te verdubbelen. Helaas stond de beste man van de Brabanders onder de lat. Eerst tikte hij een vrije trap van Matthew van der Linden over de lat en niet veel later zag Wesley van de Wiel een slim hakballetje uit een corner ook door de doelman gekeerd worden. Om onverklaarbare reden was het na een half uur plots gedaan met het goede spel.

Het tempo verdween uit de wedstrijd, aan de bal werden verkeerde keuzes gemaakt en de voorzetten kwamen bij de tweede paal, terwijl de buitenspelers juist centraal voor de goal kwamen. De gastheren, die in de hele eerste helft amper vier keer over de middenlijn kwamen, kregen de indruk dat er tóch iets te halen viel. En dat was zo. Volkomen uit het niets werd bij een counter 1-1 ingekopt en het was aan invaller-doelman Jeroen Hulleman te danken dat het niet erger werd. Dankzij twee knappe reddingen van hem kon met een gelijke stand thee gedronken worden.

In de rust werd een aanvallender speelplan bedacht. Laatste man Dylan Bax werd naast spits Wesley van de Wiel geposteerd en tempo en druk moesten worden opgevoerd. Alle goede bedoelingen ten spijt was het echter de thuisploeg die al snel op voorsprong kwam. En zo liep het tweede elftal eigenlijk nog 44 minuten achter de feiten aan. De ploeg bleef echter strijden voor een beter resultaat en dat leverde toch nog een puntje op. Wesley van de Wiel rondde een voorzet van Raiclen Nepomuceno onberispelijk af, maar verder dan 2-2 kwam GSC/ODS niet.

Na een mooie seizoensstart, met 13 punten uit 5 wedstrijden, leed het tweede elftal vorige week z’n eerste nederlaag en werden nu dus opieuw punten gemorst. Dat heeft ook consequenties voor de ranglijst, want EBOH heeft daar de tweede plaats overgenomen. GSC/ODS staat nu een plek lager en krijgt komend weekend bezoek van de nummer zeven, Groote Lindt 2.