Voor veel jeugdteams is de zogenoemde tweede fase van het seizoen aangebroken. Eigenlijk een nieuwe competitie, waarin de teams meer aan elkaar gewaagd moeten zijn, omdat bij de indeling gekeken is naar de resultaten uit de eerste fase. Zo kreeg onze Jo14-1 afgelopen weekend te maken met GDC, dat gepromoveerd was vanuit de tweede klasse. Een pittige tegenstander, die door GSC/ODS op een 2-0 achterstand gezet werd, maar veerkracht toonde en toch met de volle buit aan de haal ging.

GSC/ODS begon sterk aan de wedstrijd en kreeg twee goede kansen op een voorsprong, maar Yigit zag zijn inzet met links net gepakt worden door de keeper en niet veel later was het Eren die één op één met de keeper zijn actie net te ver doorvoerde, waardoor de keeper nog redding kon brengen. GDC kwam daarna ook beter in de wedstrijd en liet bij vlagen zien dat ze ook in de eerste klasse thuishoren. Toch was het GSC/ODS dat op voorsprong kwam. Yigit legde de bal breed op de opkomende Eren en die kon de bal in een leeg doel binnen schuiven. 

Kort na de openingsgoal had GDC een grote kans op de gelijkmaker. De spits ging alleen op doelman Birhan af, maar schoof de bal naast. Zo bleef het tot de rust 1-0. De tweede helft speelden beide teams vol op de aanval en legden allebei bij vlagen mooi voetbal op de mat. Na een lange bal van Evren kon Eren profiteren van een inschattingsfout in de verdediging van GDC. Hij passeerde de keeper en schoof de bal beheerst binnen; 2-0. De vreugde over die treffer zorgde voor wat concentratieverlies bij onze Jo14-1 en dat resulteerde binnen twee minuten in de aansluitingstreffer van GDC via een kopbal uit een corner.

Eren leek de marge weer op twee te brengen, maar hij zag zijn inzet na een weergaloze actie fraai over de keeper maar helaas ook over de lat verdwijnen. Aan de andere kant was Vrouwe Fortuna GDC beter gezind, want een mislukte voorzet draaide rechtstreeks in het doel: 2-2. Dat leek een terechte uitslag voor een aantrekkelijke wedstrijd met veel pit en strijd, maar GDC zette de wedstrijd met een mooi afstandsschot volledig op ‘n kop. GSC/ODS was aangeslagen, maar gaf niet op. Eren was in de slotseconden nog dicht bij de gelijkmaker, maar de keeper van GDC zorgde dat zijn team toch aan het langste eind trok.

Komende zaterdag mag Jo14-1 proberen om sportieve revanche te nemen. De ploeg gaat dan op bezoek bij de leeftijdsgenoten van SV Meerkerk. Opstelling Jo14-1 afgelopen weekend: doel: Birhan; verdediging: Souf- Collin- Sela en Emirhan, middenveld: Mehmet- Mertcan- Shay en Evren; aanval: Yigit en Eren. Reserves: Osman – Tobias en Semih. Aytug was dit keer afwezig.