Zo heb je na zeven zeges een periodetitel en drie dagen later heb je je eerste nederlaag te pakken. Het overkwam ons eerste elftal dinsdagavond in Schelluinen, waar de gelijknamige voetbalclub met 3-2 won. De kou, het slechte veld en de troosteloze ambiance leken GSC/ODS in de beginfase niet te deren, want de ploeg kwam sterk uit de startblokken. Al na acht minuten stond de 0-1 op het bord. Regga Regales zette voor en een subtiele voetbeweging van Djim Kammerman leek de opmaat naar meer. Het eerste elftal was heer en meester, maar halverwege de eerste helft was het plots gedaan met het goede spel.

GSC/ODS werd slordiger en bij de eerste gevaarlijke counter was het meteen raak. Die 1-1 had zeker in verdedigend opzicht een wake up call moeten zijn, maar was het niet. Het eerste elftal oogde traag, had wel balbezit, maar creëerde geen kansen meer en doelman Sherrilson Zieck moest zowel voor als na rust herhaaldelijk zijn klasse tonen als Schelluinen weer eens met een lange of hoge bal de counter inzette. De 2-1 voor de gastheren viel dan ook niet onverwacht, maar het moet gezegd dat ons eerste elftal daarna wel veerkracht en karakter toonde, Mede geholpen door twee aanvallende wissels van trainer Pip Pruymboom werd het initiatief weer stevig gepakt, het tempo opgevoerd en kwamen er weer kansen.

De beloning bleef niet uit dankzij een treffer van Ismaïl Yildirim. Met de 2-2 zouden beide ploegen uiteindelijk niet ontevreden mogen zijn, maar GSC/ODS ging toch op jacht naar de winst in deze lastige uitwedstrijd. Helaas eiste de zwak leidende scheidsrechter (gele kaarten voor praten, maar schoppen en tackles met gestrekte benen bleven onbestraft) de hoofdrol op. Hij kende in de slotseconden ten onrechte een hoekschop toe, waaruit de bal uit een kluts ook nog voor de verkeerde voet viel en binnen vloog. De thuisploeg vierde het alsof de titel was behaald en de scheids telde geen seconde blessuretijd bij. Al met al een zure nederlaag. En een extra motivatie om komende zaterdag, bij stadgenoot DFC, sportieve revanche te nemen.