Met een prachtige reeks van zeven overwinningen op rij heeft ons eerste elftal de eerste periodetitel veroverd. Het bezoekende Groote Lindt werd op een kletsnatte middag met 4-2 geklopt en door dat resultaat hoefde niet meer naar andere uitslagen gekeken worden. Naast de vreugdekreten viel opvallend vaak te horen “de eerste prijs is binnen” en dat geeft aan dat de honger van ons eerste elftal nog lang niet gestild is. Die gretigheid zal nodig zijn, want GSC/ODS krijgt als koploper en titelfavoriet nu elke week te maken met tot op het bot gemotiveerde tegenstanders.

Ook Groote Lindt bleek dit weekend niet gekomen om de punten cadeau te doen. Ismail Yildirim zette de thuisploeg op voorsprong maar na balverlies in de defensie profiteerden de Zwijndrechters optimaal: 1-1. Op aangeven van Regga Regales zette Ismaïl ons eerste elftal toch weer op voorsprong en direct na rust leek de ploeg op rozen te zitten, want de thee was amper gedronken en de 3-1 stond al op het scorebord. Djim Kammerman rondde met het hoofd fraai voorbereidend werk van Ozan Cimen af. Helaas voor GSC/ODS stond het een minuut later al 3-2 via een hard schot laag in de hoek.

Het eerste elftal speelde op de spekgladde mat niet z’n beste pot van het seizoen en de bezoekers doken diverse keren dreigend op in ‘de zestien’. Doelman Sherrelson Zieck stond de gelijkmaker in de weg. Toch werd hij nog één keer gepasseerd, maar het was de lat die niet alleen redding bracht maar ook de aanzet bleek tot de dodelijke tegenaanval, want nog geen minuut later lag de bal aan de overkant binnen. Ditmaal was het Djim die Regga bediende: 4-2. Naarmate de tijd verstreek verdween bij de bezoekers het geloof in een betere afloop en speelde GSC/ODS de pot rustig uit.

Erg lang kan er helaas geen feest gevierd worden, want komende dinsdagavond moet ons eerste elftal al de inhaalwedstrijd bij Schelluinen spelen. Ook een ploeg uit ‘het linkerrijtje’, maar als GSC/ODS er in slaagt om ook die pot winnend af te sluiten slaan de mannen van trainer Pip Pruymboom een gat van acht punten met de concurrentie. En ongeacht het resultaat in het dorp onder de rook van Gorkum wacht dan vier dagen later de stadsderby bij hekkensluiter DFC, dat dit weekend z’n eerste punt pakte.