Ook de zesde competitiewedstrijd leverde het eerste elftal de volle buit op. Het bezoekende ZBC’97 werd op een kletsnatte middag op het kunstgras met 2-1 geklopt. Zoals de eindstand al doet vermoeden was het geen simpele zege. De Zwijndrechtse ploeg toonde zich de beste tegenstander tot nu toe en bovendien haalden veel spelers van de thuisclub niet hun normale niveau. Als je dan toch de drie punten pakt geeft dat natuurlijk wel enorm veel vertrouwen voor de kraker van volgende week, uit bij Schelluinen, dat nu de nummer twee op de ranglijst is.

GSC/ODS kende een bliksemstart, want de eerste keer dat de ploeg in het vijandelijk strafschopgebied kwam was het meteen raak. Djim Kammerman bediende Regga Regales op maat en die schoot (foto boven) de bal beheerst in de hoek: 1-0. ZBC’97 nam daarna het initiatief maar dwong niet veel kansen af. Aan de andere kant had Ismaïl Yildirim de 2-0 op z’n schoen, maar zag zijn inzet gekeerd door de paal. Via een fraai afstandsschot kwamen de bezoekers toch langszij. De 1-1 was ook de ruststand. Na de thee ontspon zich een boeiend duel waarin beide ploegen de wedstrijd naar zich toe konden trekken.

Aangejaagd door de uitblinkende spelmaker Elvis Versluis kwam ZBC’97 af en toe dreigend ver door de Dordtse defensie, maar die gaf uiteindelijk geen krimp. Ook GSC/ODS bleef op zoek naar de winst. Ismaïl Yildirim leek de ploeg weer op voorsprong te zetten, maar ditmaal lag de keeper in de weg. Niet veel later was het toch 2-1 dankzij Junior Calmera, die de bal strak in het net joeg. Ismaïl Yildirim had het eerste elftal een spannende slotfase kunnen besparen, maar vond opnieuw de paal op zijn weg. ZBC’97 koos voor een alles-of-niets taktiek, maar bleek toch niet in staat om het GSC/ODS echt moeilijk te maken.

Door de winst staat ons eerste elftal nu nog steviger op de eerste plaats. Achtervolgers Schelluinen en Drechtstreek staan al op zes punten achterstand en wie weet dat de eerste periode acht wedstrijden telt die snapt dat GSC/ODS al komend weekend een periodetitel kan pakken. Een gelijkspel bij Schelluinen is zelfs al voldoende om de eerste prijs in de wacht te slepen. Maar theoretisch rekenwerk is toch echt iets anders dan een voetbalwedstrijd. Als de voortekenen niet bedriegen wacht ons eerste elftal een pittig potje in dat dorp onder de rook van Gorinchem.