Onze vereniging telt minimaal vijftien mensen, die weten hoe ze moeten handelen als iemand getroffen wordt door een hartstilstand. Twee weken geleden slaagden zes clubgenoten voor de cursus Basic Life Support (BLS) en afgelopen week volgden er nog eens negen. Om de kennis en vaardigheden voor reanimeren, mond-op-mond beademing en het gebruik van een AED up-to-date te houden moeten cursisten elk jaar op herhaling en een aantal van hen doen dit ook al een paar jaar.

We hopen niet dat ze hun levensreddende werk bij de club in de praktijk moeten brengen, maar het is wel een fijne gedachte dat er zoveel clubgenoten zijn die weten wat ze moeten doen als iemand door een hartstilstand getroffen wordt. De geslaagde cursisten van afgelopen week zijn Diana en Romy Buijtenhek, Astrid Zondervan, Sylvia van den Hul, Barbera Pruijmboom-van Kammen, Elles Gooshouwer-Pruijmboom, Henny Kattemölle, Marcel Rombout en Elvinia Martines.