Zo moeizaam als het in de eerste twee uitwedstrijden ging, zo simpel bond ons eerste elftal dit weekend Groot Ammers aan de zegekar. De thuisclub gaf in de beginfase vol gas en creëerde wel een veldoverwicht, maar geen uitgespeelde kansen. De gastheren schoten veelvuldig van afstand, maar als er dan eens een bal tussen de palen kwam toonde doelman Sherrelson Zieck z’n klasse. Het op veel plaatsen gewijzigde GSC/ODS (trainer Pip Pruymboom kan met zijn brede selectie rouleren, zo bleek) kreeg naarmate de eerste helft vorderde steeds meer greep op het spel en schiep wél doelrijpe kansen.

Ismaïl Yildirim omspeelde de keeper, maar zag zijn schot door een verdediger van de doellijn gehaald worden. Even later prikte Edison Warner (foto boven) toch de 0-1 binnen. Daarna maakte het eerste elftal korte metten met de aangeslagen opponent. De paal stond een treffer van Junior Calmera in de weg, maar even later was het toch 0-2. Djim Kammerman legde de bal panklaar voor Ismaïl Yildirim en die scoorde onberispelijk. De mooiste goal was echter de derde. Ozan Cimen legde de bal fraai voorbij de tweede paal, waar Djim Kammerman de bal in een keer op de slof nam en de bal diagonaal in de bovenhoek vloog.

Met een 0-3 tussenstand leek de tweede helft slechts een formaliteit en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het dat ook wel was. Groot Ammers kreeg in de 55-ste minuut z’n eerste uitgespeelde kans, maar Sherrelson Zieck voorkwam dat er hoop in de Alblasserwaardse harten kwam. De wedstrijd kabbelde een beeje voort en via een goed uitgespeelde counter kwam de thuisclub twintig minuten voor tijd toch op 1-3. Het zou de aanzet kunnen zijn tot een alles-of-niets offensief, maar daar kwam weinig van terecht, omdat GSC/ODS simpelweg de betere ploeg was.

In de slotfase verzuimde het eerste elftal de score fors hoger op te voeren. Uit legio kansen was alleen Regga Regales trefzeker, met dank aan de niet zelfzuchtige Ismaïl Yildirim: 1-4. Na de vijfde zege op rij ziet GSC/ODS zichzelf uiteraard terug aan kop van de derde klasse C. Er zit wel een interessant weekend aan te komen want nummer vier Drechtstreek ontvangt nummer twee Schelluinen en de nummer drie, ZBC’97, komt op bezoek bij GSC/ODS. Op het Van der Mijle Toernooi kreeg ons eerste elftal met 5-2 klop van de Zwijndrechters, die zich een meester toonden in de snelle omschakeling. We zijn dus gewaarschuwd…