Zoals we de laatste jaren gewend zijn zijn er weer kinderen doorgestroomd vanuit de Mini’s, zodat we dit seizoen met twee kersverse Jo7-teams konden beginnen. In deze leeftijdscategorie spelen de kids vier tegen vier. Aangezien we twaalf spelers hebben zijn die verdeeld over twee teams en dat er echt zes spelers per team nodig zijn werd in de eerste twee weekends al duidelijk.

In de leeftijdscategorie ‘onder 8’ hebben we momenteel tien spelertjes en aangezien de Jo8-teams zes tegen zes spelen hebben we hier nu één team. Hopelijk komen er (ook) hier een paar kinderen bij, zodat ook in deze leeftijdscategorie een tweede team kan worden ingeschreven.

De Jo7-teams spelen geen wedstrijden in competitieverband, maar werken elk weekend een mini-toernooi af, waarin ze drie wedstrijden van elk een kwartier spelen tegen drie andere teams. Telkens is dus één club gastheer voor vier teams. Vorige week ging Jo7-1 naar RCD en Jo7-2 naar Drechtstreek. Dit weekend ging Jo7-1 naar Wieldrecht en J07-2 naar Sliedrecht. Jo8-1 kwam al drie keer in actie. Een korte samenvatting van hun belevenissen tref je hieronder aan.

Jo7-1 miste vorige week twee spelers en moest dus zonder wissels op pad. Na afloop waren ze kapot, maar het plezier was er niet minder om. Van gastheer RCD werd met 3-1 verloren, maar Wieldrecht werd met dezelfde cijfers geklopt en in een spannende pot werd DFC met 4-3 geklopt. Dit weekend moesten ze opnieuw met vier spelers op pad en waren er twee nederlagen (4-0 en 4-3) en een 8-3 overwinning.

Jo7-2 had vorige week zelfs maar drie kinderen en die deden het – zonder wissels in de hitte – heel goed. Van RCD (7-4) en Drechtstreek (6-3) werd verloren, maar Emma met 6-2 geklopt. Dit weekend was de ploeg met zes spelers gelukkig wel compleet en dat leverde drie klinkende overwinningen op tegen Sliedrecht (9-5), Rijsoord (10-0) en Hardinxveld (5-2).

Jo8-1 is al halverwege de zogenoemde ‘eerste fase’. Daarin werd verloren van RCD (6-4) en De Alblas (19-1) en gewonnen van EBOH (9-6). Na de eerste fase bekijkt de KNVB of de teams in een sterkere of juist iets minder sterke poule moeten worden ingedeeld, zodat er vanaf de tweede fase – als het goed is – gespeeld wordt tegen tegenstanders van ongeveer gelijke sterkte. Maar dat merken we na de herfstvakantie wel.

De jeugdcommissie zoekt voor Jo7-2 nog een assistent-trainer, die op woensdag van 18:15 tot 19:00 uur kan helpen. Als er meer kinderen met een geboortedatum in of vóór 2017 mee willen trainen dan kan dat. Zodra er voldoende animo is om nog een derde Jo7-team op te zetten dan gebeurt dat natuurlijk!