Het is al een paar jaar geleden, maar in de algemene ledenvergadering is afgesproken en bekrachtigd dat GSC/ODS een rookvrije vereniging zou worden.

In praktijk betekent dit dat we niemand willen en kunnen verbieden om een sigaret op te steken, maar wél hiervoor een specifieke plek in te richten.
Dit is toen ook gedaan, aan de zijkant van de opslagcontainer bij het ballenhok. Lange tijd heeft dit gezorgd voor veel minder peuken overal en nergens, en ook de sociale controle onderling was geweldig.

Zoals met vele dingen is herhaling de sleutel tot succes, en lijkt het erop dat dit er langzaam weer uitgesleten is: overal op de accommodatie. maar vooral rond kantine en nieuwe terras worden veel peuken aangetroffen op de grond.

Dit is (ook gezien de ligging van het terras vlak naast een pannaveld) geen goed voorbeeld richting de jeugd, waarin we een rookvrije generatie proberen te creëren. Deze wens staat ook overal op de accommodatie aangekondigd met verschillende borden.
We willen onze rokende leden dus weer verzoeken om extra op te letten dat er alleen nog maar in de rookruimte gerookt wordt, welke wij weer netjes hebben opgeruimd zodat hier alle ruimte voor is.