Waar we een week eerder nog niet zoveel kinderen konden begroeten was het dit weekend heel anders. Of het iets te maken had met de promotie van deze activiteit in de Nationale Sportweek, dat weten we niet. Wat we wel weten is dat de Mini’s Day weer in trek was, want we zagen veel nieuwe kinderen. Namens de organisatie van de Nationale Sportweek kwam er iemand kijken naar onze speciale clubactiviteit voor de allerjongsten en hij was erg enthousiast over de manier waarop GSC/ODS dit doet.

Van onze ‘eigen’ mini’s kwamen er dit keer tien. Drie kinderen hadden zich aangemeld via de gemeentelijk website Luuk Sportief, waarop onze Mini’s Day ook gepromoot wordt. Zo te zien hadden zij het erg naar hun zin en we hopen Isabella, Tim en Artem dus vaker te zien! Hetzelfde geldt voor vijf andere nieuwelingen, die via mond-op-mond-reclame de weg naar onze club vonden; een neefje van Max, Maeven, Ediz, Mirza en Zubeyr.

Het gros van de jonkies werkte op het bekende parkoers met pionnen en boogjes aan traptechniek en motoriek en de oudste vijf speelden een partijtje. Ayden en Hamza namen het daarin op tegen Max, Maeven en Ediz. Het eindigde in een gelijkspel, althans… als we een eigen doelpunt niet meerekenen. In de rust was er voor alle kids siroop en na afloop een banaan.

Inmiddels zitten bijna alle ouders in de groepsapp van de mini’s en weten de trainers, die dit weekend weer hulp kregen van Demy, volgende week weer vooraf op hoeveel kinderen ze kunnen rekenen. Want ook komende zaterdag is er natuurlijk weer mini’s day. Het recept is bekend; 13:00 uur aanwezig en lekker ballen van 13:15 tot 14:00 uur.