Voor de eerste wedstrijd van de bekerfase moesten onze jongens op bezoek bij LRC JO14-1, dat vorig jaar uitkwam in de hoofdklasse en dit jaar in de eerste klasse plaats heeft genomen.
Zoals jullie weten had onze JO13-1 vorig seizoen als kampioenen afgesloten in de tweede klasse, en zo hebben we dit jaar recht om in de eerste klasse uit te komen. Dit is dik verdiend na de ontwikkelingen die onze jongens vorig jaar hebben laten zien.

Helaas waren Selah (door blessure) en Semih (door verplichtingen op een verjaardagsfeest) afwezig, maar de wedstrijd begon met Birhan op doel, met Souf, Collin, Emirhan en Tobias in de verdediging.
Het middenveld werd bestreken door Aytug, Mertcan, Yigit, Eren, en Osman, waardoor Evren als enige spits fungeerde. Het beeld van de wedstrijd was vooral hoog druk zetten van LRC, maar waar gelukkig geen kansen uit kwamen.
Na 5 minuten kwam de wedstrijd in evenwicht en begon GSC/ODS heft in handen te nemen. Zo was GSC/ODS paar keer gevaarlijk voor goal van LRC geweest. Dit resulteerde na een klein kwartiertje voor de 0-1 na een voorzet van Souf, die goed doordrukte en de bal strak voorgaf op Evren. De keeper van LRC kon de bal niet goed genoeg wegwerken waardoor de bal in de rebound omhoog schoot, en was het Eren die met een fenomenale omhaal de bal binnen wilde werken. Helaas zag hij zijn inzet tegen een verdediger aankomen op de doellijn, maar Eren was als kippetjes bij om de bal bij die rebound binnen te tikken.

Hierna was het een ware voetbalstrijd die beide teams op de mat legden. Echte kansen waren er helaas niet meer en zo ging GSC/ODS met 0-1 de rust in.

In de rust werd benadrukt dat er hard gewerkt moest worden en er werd gestuurd op achterin dichtbouwen en op de counter loeren.
De tweede helft was een hevige strijd waar echter geen kansen uitkwamen, maar het tempo lag hoog en onze jongens hebben hun longen uit hun lijf gelopen om de 3 punten veilig te stellen.

Na het laatste fluitsignaal was de vreugde dan ook groot, want onze jongens zaten er helemaal doorheen.
Het was een prachtige prestatie om met 1 wissel een hele wedstrijd vol te houden en ook nog eens met 3 punten weg te gaan.

– Yusuf