Met drie overwinningen op rij heeft ons eerste elftal zich als poulewinnaar geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker. Na zeges op Alblasserdam en SSW hadden de mannen van Pip Pruymboom aan een gelijkspel in de laatste pot genoeg, maar het in de reserve hoofdklasse acterende Oranje Wit 2 werd met 2-0 geklopt. Nog verheugender dan het resultaat was de teamprestatie, want er werd prima gevoetbald.

Zonder Ismaïl Yildirim, Moreno van der Geer en Edison Warner pakte GSC/ODS vanaf het begin het initiatief en gaf dat eigenlijk de hele wedstrijd niet meer uit handen. Het tempo lag bij vlagen hoog en leverde een aantrekkelijk kijkspel op waarin het eerste elftal de ene na de andere kans creëerde. Als de ploeg deze middag iets te verwijten viel dan was het de afronding, want alleen al voor rust werden zes grote kansen gemist.

Gelukkig kon doelman Joris Moesman bij één van de schaarse counters van de bezoekers laten zien dat niet alleen de andere keeper z’n doel schoon kon houden, want het zou niet de eerste keer geweest zijn dat de bal aan de andere kant binnen vliegt. Dat gebeurde dus niet en zo konden de ploegen met 0-0 thee gaan drinken. Na rust pakte GSC/ODS de draad weer op en bleef op zoek naar de openingstreffer.

Rik Kramer, samen met Ozan Cimen de grote aanjager van de ploeg, bracht uiteindelijk de dik verdiende treffer op zijn naam. Hij kroonde zich ook tot Man of the Match met de assist voor de tweede treffer. Regga Regales tekende voor de 2-0. Oranje Wit stribbelde nog een beetje tegen maar kon geen vuist meer maken. Met drie bekerzeges op rij heeft GSC/ODS in elk geval voldoende zelfvertrouwen getankt in aanloop naar de competitiestart.

Het eerste duel in de derde klasse C speelt ons eerste elftal komende zaterdagmiddag in Meerkerk tegen de gelijknamige SV. Een ploeg die we – zover we kunnen nagaan – als GSC/ODS nog niet eerder ontmoet hebben en waarvan we alleen van ‘horen zeggen’ weten dat het een sterke, stugge opponent moet zijn.