Het eerste elftal is er niet in geslaagd ons eigen Van der Mijle Toernooi te winnen. GSC/ODS kreeg met 5-2 klop van ZBC’97 en op het tweede veld ging RCD met 4-3 onderuit tegen SSW, dat zich daarmee verzekerde van de wisselbeker, die de aanvoerder van de zebra’s na afloop in de kantine overhandigd kreeg van Gerrit van de Mijle van het natuursteenbedrijf. SSW was donderdag al ZBC’97 de baas en voor wie het jammer vindt dat er geen finale kwam tussen GSC/ODS en SSW is er nog een schrale troost; beide ploegen ontmoeten elkaar over twee weken voor de beker.

Het eerste elftal begon goed aan het duel met de gasten uit Zwijndrecht, wat resulteerde in een voorsprong dankzij een treffer van Djim Kammerman. De thuisploeg hield daarna het initiatief, maar moest beducht zijn voor de counters van de bezoekers. Verdedigend oogde het andermaal niet stabiel en de 1-1 was slechts de voorbode van meer onheil. Dat kwam er dus na rust. ZBC’97 liep via een penalty en een counter uit naar 1-3. Ismaïl Yildirim mocht ook een pingel benutten, maar dichter dan een knal op de lat van Sadik Sogüt kwam GSC/ODS niet meer. Erger nog, de defensie werd nog twee keer uitgecounterd: 2-5.

Of het eerste elftal klaar is voor het ‘echte’ werk is een vraag die alleen de ploeg zelf kan beantwoorden. Feit is dat komende zaterdag het eerste bekerduel wacht, uit bij Alblasserdam. Het tweede elftal, dat een oefenduel met competitiegenoot Internos 2 met 4-1 won, bekert zaterdag thuis tegen Oranje Wit 3.