Op het eigen Van der Mijle Toernooi wilde GSC/ODS 1 natuurlijk vlammen voor het eigen publiek, maar dat pakte deze donderdagavond toch niet helemaal lekker uit. Het eerste elftal speelde de minste wedstrijd tot nu toe in de voorbereiding en een kwartier voor het einde begaf ook de lichtinstallatie op het hoofdveld het. Een splinternieuwe meterkast verdient dus nog wat aandacht en dat geldt ook voor het spel van GSC/ODS. Tegenstander RCD was niet gekomen om zich naar de slachtbank te laten lijden en het eerste elftal wist zich maar weinig kansen te scheppen en gaf achterin teveel weg.

Deze avond bleek gelukkig Djim Kammerman in staat om het verschil te maken. Nadat hij de ploeg op voorsprong zette (eerste foto) verdubbelde hij nog voor rust de marge en leek er ondanks het matige spel geen vuiltje aan de lucht. Of GSC/ODS na de thee nou zo slap uit de kleedkamer kwam of RCD zo sterk is voer voor psychologen, maar feit is dat de bezoekers in luttele minuten de stand met twee treffers gelijk trokken, Dat de 3-2 gescoord werd door Djim Kammerman verbaasde weinigen en daarna ging de wedstrijd bijna letterlijk uit als een nachtkaars.

De lichtinstallatie vertoonde kuren die in een discotheek niet misstaan zouden hebben, maar voetballen zat er niet meer in. Uitspelen op het kunstgras was een optie, maar daar had niemand nog zin in. Op veld 2 haperde het licht gelukkig niet en boekte SSW een 4-1 zege op ZBC’97. Jammer genoeg spelen de winnaars van beide duels zaterdag niet tegen elkaar, omdat GSC/ODS en SSW elkaar binnenkort voor de beker treffen en er dus voor gekozen is om niet kort na elkaar twee keer tegen elkaar te spelen.

Zaterdagmiddag om half drie staan op het programma GSC/ODS – ZBC’97 op het hoofdveld en op veld 2 SSW – RCD. Mocht er qua punten geen winnaar te zijn, dan zullen de doepunten uit penalty-series de doorslag geven. GSC/ODS en RCD sloten wat dat betreft in het donker af op een onberispelijke 5-5 en het veld ernaast was ZBC’97 vanaf elf meter wél beter dan SSW: 4-2. Wie naast het sportieve ook van gezelligheid houdt zit zaterdag gebeiteld, want met live-optredens van liefst drie populaire artiesten belooft het na afloop van het toernooi een dolle boel te worden.